Risotto med portabello och bogfläsk

65
1
Risotto med portabello och bogfläsk

Här serveras en krämig risotto med portabello och bogfläsk. Löken fräses mjuk innan riset adderas och lite i taget av buljongen. När riset har lagom tuggmotstånd rörs parmesanosten ned. Avnjut denna rätt med fläsk, svamp och en syrlig och fräsch tomatsallad. Hoppas det ska smaka!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 40 2015

Risotto med portabello och bogfläsk

Ingredienser

4 portioner

Risotto

1 l kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond)
1 gul lök
1 msk olivolja
3 dl risottoris (gärna arborioris)
peppar
95 g parmesanflarn

Gremolata

1/2 citron
1/2 kruka persilja
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
salt
250 g körsbärstomater

Fläsk

ca 400 g bogfläsk
ca 250 g portabellosvamp
2 tsk olja

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut osten mot mjölkfritt ostalternativ.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

65

Kommentar

Lena

2015-09-28

Jättegott men synd att man rekommenderar att toppa med tomaterna då syran tar över hela rätten och man känner inte den goda smaken av parmesan och fläsk. Hade varit bättre att ha dem bredvid.

Näringsvärde per portion

Energi 2779 KJ / 661 kCal
Fett 32 g
Salt 4.3 g
Kolhydrater 57 g
Protein 34 g
Läs mer om näringsvärden