Risotto med portabello och bogfläsk
Här serveras en krämig risotto med portabello och bogfläsk. Löken fräses mjuk innan riset adderas och lite i taget av buljongen. När riset har lagom tuggmotstånd rörs parmesanosten ned. Avnjut denna rätt med fläsk, svamp och en syrlig och fräsch tomatsallad. Hoppas det ska smaka!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 40 2015
Ingredienser
4 portioner
Risotto
1 l kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond)
1 gul lök
1 msk olivolja
3 dl risottoris (gärna arborioris)
peppar
95 g parmesanflarn
Gremolata
1/2 citron
1/2 kruka persilja
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
salt
250 g körsbärstomater
Fläsk
ca 400 g bogfläsk
ca 250 g portabellosvamp
2 tsk olja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2779 KJ / 661 kCal
Fett32 g
Salt4.3 g
Kolhydrater57 g
Protein34 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jag adderade lite vitt vin i tillägg till buljongen och det blev himmelskt!
Emma
2024-09-10Jättegott men synd att man rekommenderar att toppa med tomaterna då syran tar över hela rätten och man känner inte den goda smaken av parmesan och fläsk. Hade varit bättre att ha dem bredvid.
Lena
2015-09-28