Risotto med portabello och bogfläsk | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Risotto med portabello och bogfläsk

Här serveras en krämig risotto med portabello och bogfläsk. Löken fräses mjuk innan riset adderas och lite i taget av buljongen. När riset har lagom tuggmotstånd rörs parmesanosten ned. Avnjut denna rätt med fläsk, svamp och en syrlig och fräsch tomatsallad. Hoppas det ska smaka!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 40, 2015
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Risotto: Koka upp buljongen och håll den varm.
  2. Skala och hacka löken. Fräs den i olivoljan i en kastrull tills den är mjuk. 
  3. Tillsätt riset och fräs ytterligare någon minut under omrörning. Tillsätt buljongen lite i taget och rör om under tiden tills riset är kokt men har tuggmotstånd. Smaka av med peppar.  
  4. Gremolata: Skölj citronen, riv skalet och pressa ur saften. Finhacka persiljan, skala och riv vitlöksklyftan och blanda allt. Rör ner olivoljan och salta. Dela tomaterna och blanda med gremolatan.
  5. Fläsk: Skär fläsket i bitar och svampen i klyftor. Stek fläsket i oljan och lyft upp på en tallrik. Stek sedan svampen i samma panna och peppra. Vänd ner fläsket och håll varmt.
  6. Risotto: Rör ner parmesanosten i risotton när riset är färdigt.
  7. Servera risotton med fläsk, svamp och toppa med gremolata.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut osten mot mjölkfritt ostalternativ.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Ingredienser

Portioner: 4
Risotto
  • 1 l kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond)
  • 1 gul lök
  • 1 msk olivolja
  • 3 dl risottoris (gärna arborioris)
  • peppar
  • 95 g parmesanflarn
Gremolata
  • 1/2 citron
  • 1/2 kruka persilja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk olivolja
  • salt
  • 250 g körsbärstomater
Fläsk
  • ca 400 g bogfläsk
  • ca 250 g portabellosvamp
  • 2 tsk olja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2779 kJ / 661 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept