Risotto med portabello och bogfläsk
Här serveras en krämig risotto med portabello och bogfläsk. Löken fräses mjuk innan riset adderas och lite i taget av buljongen. När riset har lagom tuggmotstånd rörs parmesanosten ned. Avnjut denna rätt med fläsk, svamp och en syrlig och fräsch tomatsallad. Hoppas det ska smaka!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 40 2015
Ingredienser
Risotto
Gremolata
Fläsk
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut osten mot mjölkfritt ostalternativ.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jag adderade lite vitt vin i tillägg till buljongen och det blev himmelskt!
Emma
2024-09-10Jättegott men synd att man rekommenderar att toppa med tomaterna då syran tar över hela rätten och man känner inte den goda smaken av parmesan och fläsk. Hade varit bättre att ha dem bredvid.
Lena
2015-09-28