Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Saffransräkor på kronärtskockor

Smaker som saffran, vitlök, chili och mynta gör dessa tilltugg heta och raffinerande. Servera dina gäster eleganta saffransräkor på kronärtskockor. Passar alla festliga tillfällen.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 24 spett portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Hacka vitlöken och chilifrukten. Skala (behåll ev yttersta stjärtskalet) och fräs räkorna i olivolja tillsammans med vitlök, chili och saffran i ca 30 sekunder.
  2. Skär varje kronärtskocksbotten i 6 bitar. Blanda med mynta, olivolja och salt. Lägg ut räkorna på bottnarna och trä på spett eller tandpetare.

För alla

Fri från gluten, mjölkprotein, laktos och ägg.

Ingredienser

Portioner: 24 spett
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 chilifrukt (t ex spansk peppar)
  • 24 stora räkor
  • 2 msk olivolja till stekning
  • 1 påse saffran (à 1/2 g)
  • 4 kronärtskocksbottnar på burk
  • 1/2 dl finstrimlad mynta
  • 1 msk olivolja
  • 3/4 tsk salt
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 130 kJ / 30 kCal
Fett: 2 g
Läs mer om näringsvärden

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer