Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Kycklinglevermousse på kronärtskocksbottnar

Sugen på att prova på något nytt till förrätt? Prova då detta smakrika recept av portvinskokad kycklinglevermousse på kronärtskocksbottnar. Lägg upp fint på salladsblad före du dekorerar med kryddkrasse, cornichons och hela valnötskärnor.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finhacka schalotten- och vitlök. Fräs löken i matfettet i en stekpanna. Tillsätt kycklinglevern och låt fräsa med tills den fått fin färg.
  2. Krydda med salt och peppar. Häll över portvinet och låt puttra några min.
  3. Mixa kycklinglever och lök i en matberedare. Späd med grädden och kör till en slät mousse. Låt moussen stelna i kylskåp.
  4. Låt kronärtskocksbottnarna rinna av. Spritsa eller klicka på moussen.
  5. Lägg sallatsblad på assietter. Ställ på de fyllda kronärtskocksbottnarna. 
  6. Garnering: Garnera med kryddkrasse, cornichons och hela valnötskärnor.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 schalottenlökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk smör eller margarin
  • 300 g kycklinglever
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 msk portvin
  • 1 dl grädde
  • 1 burk kronärtskocksbottnar (à 400 g)
  • grönsalladsblad
Garnering
  • kryddkrasse
  • cornichons
  • valnötter
Lägg till i inköpslistan