Risotto med kantareller och parmesan

Betyg 4.4 av 5.87 personer har röstat
Receptet har 6 kommentarer
Risotto med kantareller och parmesan

I mötet mellan risotto och svamp uppstår verklig smakmagi! Det är bara något som säger klick. Välj den sorts svamp skogen eller butiken erbjuder, kantareller eller italienarnas favoritsvamp Karl Johan blir minst lika gott.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2013

En tom tallrik med bestick och en grön kvist

Ingredienser

6 portioner
ca 1 1/4 l vatten
4 msk konc kycklingfond
1/2 purjolök
4 msk smör
4 dl risottoris (t ex arborio eller carnaroli)
1 dl vitt vin
ca 500 g färska kantareller
3/4 tsk salt
1 krm peppar
200 g finriven parmesan
färsk timjan till garnering

Gör så här

00:20:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

6 st
  • Hur mycket bör man minska på vatten och fond? Halvera?

    Johanna

  • Ska man koka med eller utan lock?

    Johanna

  • Toppade med lite stekt grön sparris. Fantastiskt gott!

    Inger

Näringsvärde per portion

Energi2004 KJ / 479 kCal
Fett20 g
Salt7.02 g
Kolhydrater49 g
Protein21 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Kantarellrisotto
    Betyg 4.6 av 5.104 personer har röstat
    Receptet har 11 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Risotto som i Lido di Ostia
    Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad