Kyckling med gräddkokt brysselkål och karamelliserade körsbär

3
0
Kyckling med gräddkokt brysselkål och karamelliserade körsbär

Till stekt kycklingbröst passar gräddkokt brysselkål med bacon och schalottenlök riktigt bra. Karamelliserade körsbär ger fin sötma istället för gelé. Gott att servera kycklingen och kålen med rostad sparrispotatis. Välj gärna en bit kyckling som har vingen kvar.

Kyckling med gräddkokt brysselkål och karamelliserade körsbär

Ingredienser

4 portioner
500 g färsk brysselkål
2 bananschalottenlökar
140 g bacon
3 dl vispgrädde
flingsalt
peppar
ca 30 färska körsbär
1/2 dl balsamvinäger
1 msk rårörsocker

Till servering

kycklingbröst med del av vinge
sparrispotatis

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre-, soja- eller risalternativ.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3448 KJ / 826 kCal
Fett 486 g
Kolhydrater 501 g
Protein 418 g
Läs mer om näringsvärden