Kyckling med gräddkokt brysselkål och karamelliserade körsbär

Betyg 4.3 av 5.3 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Kyckling med gräddkokt brysselkål och karamelliserade körsbär

Till stekt kycklingbröst passar gräddkokt brysselkål med bacon och schalottenlök riktigt bra. Karamelliserade körsbär ger fin sötma istället för gelé. Gott att servera kycklingen och kålen med rostad sparrispotatis. Välj gärna en bit kyckling som har vingen kvar.

Kyckling med gräddkokt brysselkål och karamelliserade körsbär

Ingredienser

4 portioner
500 g färsk brysselkål
2 bananschalottenlökar
140 g bacon
3 dl vispgrädde
flingsalt
peppar
ca 30 färska körsbär
1/2 dl balsamvinäger
1 msk rårörsocker

Till servering

kycklingbröst med del av vinge
sparrispotatis

Gör så här

00:03:00
00:05:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.3 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3448 KJ / 826 kCal
Fett48.6 g
Kolhydrater50.1 g
Protein41.8 g

Testa liknande recept

Svamppizza med kyckling, timjan och schalottenlök
Betyg 3.8 av 5.18 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Nyckelhålsmärkt.
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Rimmad oxbringa, krossad potatis samt äpple- och pepparrotsyoghurt i tunnbröd
Betyg 4.3 av 5.3 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Körsbärssås
Betyg 3.7 av 5.3 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Körsbärssylt med choklad
Betyg 3.3 av 5.3 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Körsbärssaft
Betyg 4.2 av 5.73 personer har röstat
Receptet har 17 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad