Kyckling med gräddkokt brysselkål och karamelliserade körsbär | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kyckling med gräddkokt brysselkål och karamelliserade körsbär

Till stekt kycklingbröst passar gräddkokt brysselkål med bacon och schalottenlök riktigt bra. Karamelliserade körsbär ger fin sötma istället för gelé. Gott att servera kycklingen och kålen med rostad sparrispotatis. Välj gärna en bit kyckling som har vingen kvar.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ansa brysselkålen och skär den i fjärdedelar.
  2. Koka brysselkålen i saltat vatten 3-4 minuter. Låt den rinna av ordentligt.
  3. Skala och finhacka schalottenlöken. Strimla baconet fint.
  4. Fräs baconet knaprig. Tillsätt löken och brysselkålen, fortsätt att fräsa någon minut. Rör ner grädden och koka ihop ca 5 minuter. Smaksätt med salt och peppar.
  5. Dela och kärna ur körsbären.
  6. Koka balsamvinäger och socker till en simmig konsistens. Vänd ner körsbären och koka upp.
  7. Servera stekt kycklingbröst med gräddkokt brysselkål, karamelliserade körsbär och rostad potatis.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre-, soja- eller risalternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g färsk brysselkål
  • 2 bananschalottenlökar
  • 140 g bacon
  • 3 dl vispgrädde
  • flingsalt
  • peppar
  • ca 30 färska körsbär
  • 1/2 dl balsamvinäger
  • 1 msk rårörsocker
Till servering
  • kycklingbröst med del av vinge
  • sparrispotatis
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Kycklingbröstfilé

5:- Rabatt

Guldfågeln, Tunnskivad/tvådelad ca 700 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 3448 kJ / 826 kCal