Kyckling med gräddkokt brysselkål och karamelliserade körsbär
Till stekt kycklingbröst passar gräddkokt brysselkål med bacon och schalottenlök riktigt bra. Karamelliserade körsbär ger fin sötma istället för gelé. Gott att servera kycklingen och kålen med rostad sparrispotatis. Välj gärna en bit kyckling som har vingen kvar.
Ingredienser
4 portioner
500 g färsk brysselkål
2 bananschalottenlökar
140 g bacon
3 dl vispgrädde
flingsalt
peppar
ca 30 färska körsbär
1/2 dl balsamvinäger
1 msk rårörsocker
Till servering
kycklingbröst med del av vinge
sparrispotatis
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3448 KJ / 826 kCal
Fett48.6 g
Kolhydrater50.1 g
Protein41.8 g
Kommentarer