Risonisallad med vitlöksstekt halloumi

Betyg 4.3 av 5.277 personer har röstat
Receptet har 39 kommentarer
Risonisallad med vitlöksstekt halloumi

En matig, vitlöksdoftande och varm pastasallad med härliga ingredienser som risonipasta, vitlök, gemsallad, soltorkade tomater, halloumiost och rostade solroskärnor. Risonisallad med vitlöksstekt halloumi är en underbar och snabblagad vardagsmiddag där eventuella rester blir till en perfekt lunchlåda.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 45 2016

Risonisallad med vitlöksstekt halloumi

Ingredienser

4 portioner
4 port risonipasta
1 liten rödlök
2 huvuden gemsallad (à 80 g)
200 g soltorkad tomat i olja
1/2 dl rostade solroskärnor
200 g halloumi
1 tsk olja
1 liten vitlöksklyfta

Dressing

2 msk olja från de soltorkade tomaterna
2 tsk rödvinsvinäger
2 tsk dijonsenap
salt
peppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

39 st
  • Inte så gott. Vet inte om något blev fel, men smakade mer som en gröt med den pastan än en fräsch sallad.

    Martin

  • Ett av mina favoritrecept! Jag tar lite vad jag har hemma i grönsaksväg, men alltid någon kål och salladsmix, och byter ut soltorkade tomater till färska då vi inte är så förtjusta i soltorkade och tar en skvätt olivolja. Pressar i lite citronsaft och blandar ner persilja. Som pricken över i tar jag en klick naturell creme fraiche - tiptop! Funkar även kanon i matlåda.

    Emma

  • Hur stor är en portion Risoni?

    Gabriella

    Hej Gabriella! 1 dl, ca 80 g är lagom per portion. Hälsningar Niclas

    ICA-köket

  • Väldigt gott! Vi använde oss av Romansallat istället för Gem och det funkade super

    Sofia

  • Mums!!

    Gabriella

  • Så Gott! Perfekt recept som inte behöver ändras på något sätt. Tack så mycket!

    Mats

  • Jättegott! Går att variera men risoni är ett bra avbrott mot annan pasta. Halloumi går att byta mot fetaost och grejen med utgångspunkten i detta recept är att det blir lite krispigt men ändå ljummen middag.

    Malin

  • Jättegott, följde rekommendationerna och bytte risoni till matvete och lade till oliver. Halverade mängden dijonsenap.

    Frida

  • Supergott, hade i stekta kikärtor i stället. Ska prova med stekt vitkål i stället för salladen Elis

    Elisabeth

  • Bytte ut risonin mot havreris och salladen mot lättstekt spetskål. Och hade i svarta oliver eftersom jag älskar det. Jättegott!

    Karin

Näringsvärde per portion

Energi2379 KJ / 569 kCal
Fett27.7 g
Kolhydrater54.3 g
Protein21.3 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Pastasallad med lax
    Betyg 4.8 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Risonipasta med svamp och prosciutto
    Betyg 4 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Pastasallad med ärtkräm och fetaost
    Betyg 3.7 av 5.30 personer har röstat
    Receptet har 10 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad