Pasta med rosmarin- och kronärtskocksås

5
1
Pasta med rosmarin- och kronärtskocksås

Pasta fiocchi som får toppas med en sås gjord på lök, rosmarin, grädde och kronärtskocka samt tunt skivad prosciutto cotto, pärltomater och mangold. Det går fort att laga, och är mycket gott att äta.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 7 2022

Pasta med rosmarin- och kronärtskocksås

Ingredienser

4 portioner
4 port pasta (gärna fiocchi)
1 rödlök
1/2 msk olivolja
1/2 kruka rosmarin
2 1/2 dl matlagningsgrädde
2 dl mjölk
1 förp kronärtskockscrème (à 130 g)
salt
peppar
2 förp prosciutto cotto (à 120 g)
200 g pärltomater
65 g mangold

För alla

Kontrollera noga innehållet i kronärtskockskrämen.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk och grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentar

Molly

2021-10-15

Skar ner skinkan i mindre bitar och lät koka med i såsen. Hade även i en grönsaksbuljong för att få upp smaken och sältan. Plankade ihop sås och pasta i ett i slutet. Mycket gott

Näringsvärde per portion

Energi 2759 KJ / 661 kCal
Fett 31 g
Salt 4 g
Kolhydrater 61 g
Protein 33 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden