Pasta med rosmarin- och kronärtskocksås

Pasta fiocchi som får toppas med en sås gjord på lök, rosmarin, grädde och kronärtskocka samt tunt skivad prosciutto cotto, pärltomater och mangold. Det går fort att laga, och är mycket gott att äta.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 7 2022

Ingredienser
4 portioner
4 port pasta (gärna fiocchi)
1 rödlök
1/2 msk olivolja
1/2 kruka rosmarin
2 1/2 dl matlagningsgrädde
2 dl mjölk
1 förp kronärtskockscrème (à 130 g)
salt
peppar
2 förp prosciutto cotto (à 120 g)
200 g pärltomater
65 g mangold
Gör så här
00:03:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2759 KJ / 661 kCal
Fett31 g
Salt4 g
Kolhydrater61 g
Protein33 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Skar ner skinkan i mindre bitar och lät koka med i såsen. Hade även i en grönsaksbuljong för att få upp smaken och sältan. Plankade ihop sås och pasta i ett i slutet. Mycket gott
Molly
2021-10-15