Chilikokta kronärtskockshalvor med tomat

1
0
Chilikokta kronärtskockshalvor med tomat

Kronärtskockor kokta med chili, lök och rosmarin ger dig en god, lite het och spännande förrätt. I den goda buljongen tillsammans med kronärtskockorna får även små röda plommontomater koka en liten stund. Förbered ett gott bröd att suga upp den goda buljongen med.

Skriv ut
Chilikokta kronärtskockshalvor med tomat

Ingredienser

4 portioner
4
schalottenlökar
2
vitlöksklyftor
3 msk
olivolja
3
kvistar rosmarin
2 krm
chiliflakes
2 dl
vitt matlagningsvin
5 dl
grönsaksbuljong (fond eller tärning och vatten)
6
små kronärtskockor
ca 15
miniplommontomater
-
salt
-
svartpeppar
1
kruka persilja

Till servering

bröd

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen och brödet.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1210 KJ / 289 kCal
Fett 11 g
Salt 2.3 g
Kolhydrater 34 g
Protein 8 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept