Chilikokta kronärtskockshalvor med tomat
Kronärtskockor kokta med chili, lök och rosmarin ger dig en god, lite het och spännande förrätt. I den goda buljongen tillsammans med kronärtskockorna får även små röda plommontomater koka en liten stund. Förbered ett gott bröd att suga upp den goda buljongen med.
Ingredienser
4 portioner
4 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
3 msk olivolja
3 kvistar rosmarin
2 krm chiliflakes
2 dl vitt matlagningsvin
5 dl grönsaksbuljong (fond eller tärning och vatten)
6 små kronärtskockor
ca 15 miniplommontomater
salt
svartpeppar
1 kruka persilja
Till servering
bröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1210 KJ / 289 kCal
Fett11 g
Salt2.3 g
Kolhydrater34 g
Protein8 g
Kommentarer