Chilikokta kronärtskockshalvor med tomat

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
0
Chilikokta kronärtskockshalvor med tomat

Kronärtskockor kokta med chili, lök och rosmarin ger dig en god, lite het och spännande förrätt. I den goda buljongen tillsammans med kronärtskockorna får även små röda plommontomater koka en liten stund. Förbered ett gott bröd att suga upp den goda buljongen med.

Chilikokta kronärtskockshalvor med tomat

Ingredienser

4 portioner
4   schalottenlökar
2   vitlöksklyftor
3 msk  olivolja
3   kvistar rosmarin
2 krm  chiliflakes
2 dl  vitt matlagningsvin
5 dl  grönsaksbuljong (fond eller tärning och vatten)
6   små kronärtskockor
ca 15   miniplommontomater
salt
svartpeppar
1   kruka persilja

Till servering

bröd

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen och brödet.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1210 KJ / 289 kCal
Fett11 g
Salt2.3 g
Kolhydrater34 g
Protein8 g

Testa liknande recept

Spenatsallad med kronärtskockor och brie
Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Kronärtskocka
Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Rosmarinkokta skockor med hollandaisesås
Betyg 1 av 5.
1 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Risonisallad med tomatpesto och charkbricka
Betyg 4.4 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fyllda kronblommor
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Bruschetta med marinerad kronärtskocka och parmaskinka
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga