Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Risnudlar med jordnötsdressing och lövbiff

Risnudlar med jordnötsdressing och lövbiff som får en fin god smak av dressingen som vispas ihop med bland annat sesamfrö, jordnötssmör och sweet chili. Köttet steks i omgångar i en het panna och får en gyllenbrun yta och en saftig insida. Servera med nudlar, grönsaker och toppa med groddar.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 18, 2015
Till matkassen

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port risnudlar
Grönsaker
  • 150 g sockerärter
  • ca 60 g salladslök
  • 1 röd spansk peppar
  • 2 dl alfalfagroddar
Dressing
  • 2 msk sesamfrö
  • 1 dl jordnötssmör
  • 1 dl vatten
  • 1/2 dl sweet chili
  • 3 msk japansk soja
  • 1 tsk ättiksprit (12%)
Biff
  • ca 500 g lövbiff
  • 1/2 msk olja
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Gör så här Börja laga

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt på en kastrull med vatten till nudlarna.
  2. Grönsaker: Strimla sockerärterna och skiva salladslöken på snedden. Dela, kärna ur och strimla chilin.
  3. Dressing: Vispa ihop sesamfrö, jordnötssmör, vatten, sweet chili, soja och ättika.
  4. Blanda dressingen med de skurna grönsakerna.
  5. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Spola inte nudlarna kalla utan håll dem varma.
  6. Biff: Strimla köttet och stek det i omgångar i oljan i en het panna. Krydda med salt och peppar.
  7. Servera nudlarna med köttet, grönsakerna och toppa med groddar.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på nudlar och jordnötssmör. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Rosta gärna sesamfröna kort i het stekpanna för lite kraftigare smak.

Har du lagat receptet?

Klicka och betygsätt

(107)

Näringsvärde
Per portion

Energi
2436 kJ / 582 kCal
Läs mer om näringsvärden