Recept: Risnudlar med jordnötsdressing och lövbiff
  • Recept
  • Medel
  • Tid: Under 45 minuter

Risnudlar med jordnötsdressing och lövbiff

107 röster

Risnudlar med jordnötsdressing och lövbiff som får en fin god smak av dressingen som vispas ihop med bland annat sesamfrö, jordnötssmör och sweet chili. Köttet steks i omgångar i en het panna och får en gyllenbrun yta och en saftig insida. Servera med nudlar, grönsaker och toppa med groddar.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 18, 2015.

Ingredienser

  • 4 port risnudlar

Grönsaker

  • 150 g sockerärter
  • ca 60 g salladslök
  • 1 röd spansk peppar
  • 2 dl alfalfagroddar

Dressing

  • 2 msk sesamfrö
  • 1 dl jordnötssmör
  • 1 dl vatten
  • 1/2 dl sweet chili
  • 3 msk japansk soja
  • 1 tsk ättiksprit (12%)

Biff

  • ca 500 g lövbiff
  • 1/2 msk olja
  • salt och peppar

Så här gör du

  1. Sätt på en kastrull med vatten till nudlarna.
  2. Grönsaker: Strimla sockerärterna och skiva salladslöken på snedden. Dela, kärna ur och strimla chilin.
  3. Dressing: Vispa ihop sesamfrö, jordnötssmör, vatten, sweet chili, soja och ättika.
  4. Blanda dressingen med de skurna grönsakerna.
  5. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Spola inte nudlarna kalla utan håll dem varma.
  6. Biff: Strimla köttet och stek det i omgångar i oljan i en het panna. Krydda med salt och peppar.
  7. Servera nudlarna med köttet, grönsakerna och toppa med groddar.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på nudlar och jordnötssmör. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Rosta gärna sesamfröna kort i het stekpanna för lite kraftigare smak.