Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Sojamarinerad svamp med lövbiff och sesammajonnäs

En delikat middagsrätt med influenser från Asien. Tunna skivor champinjoner, rödlök och pak choi marineras i en het sojasås och serveras med lövbiff som stekts och serveras med sesammajonnäs.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 35, 2017
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Svamp: Blanda socker, soja, sambal oelek och vinäger i en skål.
  2. Ansa och skiva champinjonerna. Skala och skiva löken och strimla pak choien. Blanda champinjoner och lök med dressingen.
  3. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  4. Majonnäs: Rosta sesamfröna i en torr stekpanna på medelvärme. Hacka gräslöken fint och blanda med majonnäsen och sesamfröna.
  5. Lövbiff: Krydda lövbiffen med salt och peppar. Stek den i oljan i en stekpanna.
  6. Blanda pak choi med den marinerade svampen och servera med lövbiff, majonnäs och ris.

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: använd majonnäs utan ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
Svamp
  • 1 msk strösocker
  • 3 msk japansk soja
  • 1/2 tsk sambal oelek
  • 1 1/2 msk vitvinsvinäger
  • 250 g champinjoner
  • 1 rödlök
  • 2 pak choi
  • 4 port ris
Majonnäs
  • 1 msk sesamfrön
  • 1/2 ask färsk gräslök (à 20 g)
  • 1 1/2 dl majonnäs
Lövbiff
  • 500 g lövbiff
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 msk olja
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Majonnäs

5:- Rabatt

Hellmanns Real Mayonnaise 180-400 g/225 ml

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 3094 kJ / 740 kCal