Sojamarinerad svamp med lövbiff och sesammajonnäs

15
0
Sojamarinerad svamp med lövbiff och sesammajonnäs

En delikat middagsrätt med influenser från Asien. Tunna skivor champinjoner, rödlök och pak choi marineras i en het sojasås och serveras med lövbiff som stekts och serveras med sesammajonnäs.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 35 2017

Sojamarinerad svamp med lövbiff och sesammajonnäs

Ingredienser

4 portioner

Svamp

1 msk
strösocker
3 msk
japansk soja
1/2 tsk
sambal oelek
1 1/2 msk
vitvinsvinäger
250 g
champinjoner
1
rödlök
2
pak choi
4
port ris

Majonnäs

1 msk
sesamfrön
1/2
ask färsk gräslök (à 20 g)
1 1/2 dl
majonnäs

Lövbiff

500 g
lövbiff
1 tsk
salt
2 krm
svartpeppar
1 msk
olja

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: använd majonnäs utan ägg.

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

15

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3094 KJ / 740 kCal
Fett 38 g
Salt 4 g
Kolhydrater 59 g
Protein 37 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept