Sojamarinerad svamp med lövbiff och sesammajonnäs
![Sojamarinerad svamp med lövbiff och sesammajonnäs](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_165267/cf_259/sojamarinerad_svamp_med_lovbiff_och_sesammajonnas.jpg)
En delikat middagsrätt med influenser från Asien. Tunna skivor champinjoner, rödlök och pak choi marineras i en het sojasås och serveras med lövbiff som stekts och serveras med sesammajonnäs.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 35 2017
![Sojamarinerad svamp med lövbiff och sesammajonnäs](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_165267/cf_259/sojamarinerad_svamp_med_lovbiff_och_sesammajonnas.jpg)
Ingredienser
4 portioner
Svamp
1 msk strösocker
3 msk japansk soja
1/2 tsk sambal oelek
1 1/2 msk vitvinsvinäger
250 g champinjoner
1 rödlök
2 pak choi
4 port ris
Majonnäs
1 msk sesamfrön
1/2 ask färsk gräslök (à 20 g)
1 1/2 dl majonnäs
Lövbiff
500 g lövbiff
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 msk olja
För alla
Rätten är fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: använd majonnäs utan ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3094 KJ / 740 kCal
Fett38 g
Salt4 g
Kolhydrater59 g
Protein37 g
Kommentarer