Sojamarinerad svamp med lövbiff och sesammajonnäs

Betyg 4.2 av 5.
18 personer har röstat
0
Sojamarinerad svamp med lövbiff och sesammajonnäs

En delikat middagsrätt med influenser från Asien. Tunna skivor champinjoner, rödlök och pak choi marineras i en het sojasås och serveras med lövbiff som stekts och serveras med sesammajonnäs.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 35 2017

Sojamarinerad svamp med lövbiff och sesammajonnäs

Ingredienser

4 portioner

Svamp

1 msk  strösocker
3 msk  japansk soja
1/2 tsk  sambal oelek
1 1/2 msk  vitvinsvinäger
250 g  champinjoner
1   rödlök
2   pak choi
4   port ris

Majonnäs

1 msk  sesamfrön
1/2   ask färsk gräslök (à 20 g)
1 1/2 dl  majonnäs

Lövbiff

500 g  lövbiff
1 tsk  salt
2 krm  svartpeppar
1 msk  olja

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: använd majonnäs utan ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
18 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3094 KJ / 740 kCal
Fett38 g
Salt4 g
Kolhydrater59 g
Protein37 g

Testa liknande recept

Sojastekt lövbiff med ingefära och pak choi
Betyg 4.3 av 5.
88 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Lövbiff teriyaki med pak choi och lime
Betyg 3.8 av 5.
224 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Lövbiff med ädelost och grillad champinjonsallad
Betyg 3.4 av 5.
65 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Biff med färskost och champinjoner
Betyg 3.2 av 5.
28 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Het Thaibiff
Betyg 3.9 av 5.
17 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Minutbiff med teriyakinudlar
Betyg 3.9 av 5.
55 personer har röstat
Under 30 min att tillaga