Sojamarinerad svamp med lövbiff och sesammajonnäs

17
0
Sojamarinerad svamp med lövbiff och sesammajonnäs

En delikat middagsrätt med influenser från Asien. Tunna skivor champinjoner, rödlök och pak choi marineras i en het sojasås och serveras med lövbiff som stekts och serveras med sesammajonnäs.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 35 2017

Sojamarinerad svamp med lövbiff och sesammajonnäs

Ingredienser

4 portioner

Svamp

1 msk strösocker
3 msk japansk soja
1/2 tsk sambal oelek
1 1/2 msk vitvinsvinäger
250 g champinjoner
1 rödlök
2 pak choi
4 port ris

Majonnäs

1 msk sesamfrön
1/2 ask färsk gräslök (à 20 g)
1 1/2 dl majonnäs

Lövbiff

500 g lövbiff
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 msk olja

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: använd majonnäs utan ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

17

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3094 KJ / 740 kCal
Fett 38 g
Salt 4 g
Kolhydrater 59 g
Protein 37 g
Läs mer om näringsvärden