Sojastekt lövbiff med ingefära och pak choi | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Sojastekt lövbiff med ingefära och pak choi

Här är ett välsmakande recept på sojastekt lövbiff. Strimlad lövbiff bryns och får sällskap av het sojasås med smak av ingefära, vitlök och sambal oelek. En förträfflig smakkombination som sätter sting på hela måltiden. Bryt av med frisk, krispig pak choi och en gnutta limesaft för att förhöja smaken.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 21, 2016
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ris: Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Sås: Skala och riv vitlök och ingefära. Blanda alla ingredienser till såsen i en kastrull. Koka såsen ett par minuter under omrörning.
  3. Pak choi: Ansa och strimla pak choi. Riv det yttersta skalet av limen. Dela den och pressa saften ur halva. Blanda alla ingredienser och smaka av med peppar.
  4. Skär den andra halvan av limen i klyftor.
  5. Kött: Strimla och bryn köttet i omgångar i oljan i en het stekpanna. Häll på såsen och koka någon minut.
  6. Servera köttet med ris, pak choi och limeklyftor.

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Servera gärna med lite rostade sesamfrön.

Ingredienser

Portioner: 4
Ris
  • 4 port ris
Sås
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk riven ingefära
  • 1 dl japansk soja
  • 1/2 dl vatten
  • 1/2 dl strösocker
  • 1/2 tsk sambal oelek
Pak choi
  • 250 g pak choi
  • 1 lime
  • 1 msk olja
  • peppar
Kött
  • ca 500 g lövbiff
  • 1 msk olja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2013 kJ / 481 kCal