Sojastekt lövbiff med ingefära och pak choi

Här är ett välsmakande recept på sojastekt lövbiff. Strimlad lövbiff bryns och får sällskap av het sojasås med smak av ingefära, vitlök och sambal oelek. En förträfflig smakkombination som sätter sting på hela måltiden. Bryt av med frisk, krispig pak choi och en gnutta limesaft för att förhöja smaken.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 21 2016

Ingredienser
4 portioner
Ris
4 port ris
Sås
1 vitlöksklyfta
1 msk riven ingefära
1 dl japansk soja
1/2 dl vatten
1/2 dl strösocker
1/2 tsk sambal oelek
Pak choi
250 g pak choi
1 lime
1 msk olja
peppar
Kött
ca 500 g lövbiff
1 msk olja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2013 KJ / 481 kCal
Fett9 g
Salt5.6 g
Kolhydrater60 g
Protein37 g
Kommentarer
Denna maträtt görs ofta här hemma, dock med lite mer sting i. Man kan med fördel byta lövbiffen mot dess saftigare motpart, flankstek ❤️
Adriénne
2020-08-02Bytte ut riset till risnudlar och tog kyckling istället. Alla tyckte att det var gott.
Anita
2020-03-09Grymt snabb mat som ändå kändes lite lyxigare. Älskades av hela familjen. Bra att veta är dock att sockret kan minskas en aning.
Wilma
2018-09-09