Sojastekt lövbiff med ingefära och pak choi

69
8
Sojastekt lövbiff med ingefära och pak choi

Här är ett välsmakande recept på sojastekt lövbiff. Strimlad lövbiff bryns och får sällskap av het sojasås med smak av ingefära, vitlök och sambal oelek. En förträfflig smakkombination som sätter sting på hela måltiden. Bryt av med frisk, krispig pak choi och en gnutta limesaft för att förhöja smaken.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 21 2016

Sojastekt lövbiff med ingefära och pak choi

Ingredienser

4 portioner

Ris

4
port ris

Sås

1
vitlöksklyfta
1 msk
riven ingefära
1 dl
japansk soja
1/2 dl
vatten
1/2 dl
strösocker
1/2 tsk
sambal oelek

Pak choi

250 g
pak choi
1
lime
1 msk
olja
-
peppar

Kött

ca 500 g
lövbiff
1 msk
olja

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Under 30 minuter

Gör så här

Tips

Servera gärna med lite rostade sesamfrön.

Vad tyckte du om receptet?

69

Kommentarer

Adriénne

8/2/2020

Denna maträtt görs ofta här hemma, dock med lite mer sting i. Man kan med fördel byta lövbiffen mot dess saftigare motpart, flankstek ❤️

Anita

3/9/2020

Bytte ut riset till risnudlar och tog kyckling istället. Alla tyckte att det var gott.

Wilma

9/9/2018

Grymt snabb mat som ändå kändes lite lyxigare. Älskades av hela familjen. Bra att veta är dock att sockret kan minskas en aning.

Näringsvärde per portion

Energi 2013 KJ / 481 kCal
Fett 9 g
Salt 5.6 g
Kolhydrater 60 g
Protein 37 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept