Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Het biff med bambuskott sambal oelek

Detta är en fullkomligt gudomlig rätt som får tankarna att vandra till Asien. Möra bitar av strimlad lövbiff steker du med bambuskott och vitlök, som därefter kokas ihop med sambal oelek.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Stek köttet, lägg i grönsakerna och fräs dem tillsammans. För extra smak tillsätt en finhackad vitlöksklyfta.
  2. Häll på 4 dl vatten och buljong (för 4 port). Koka ihop i 10 minuter.
  3. Serveras med långkornigt ris, bakad potatis eller pasta, bröd, sallad och frukt.

För alla

Sambal oelek är både gluten- och mjölkfri.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g strimlad lövbiff
  • 1 burk bambuskott (à 400 g)
  • 2 msk pang gang sambal oelek med tomat (2 msk kan bytas mot 1 tsk sambal oelek)
  • 1 buljongtärning (kött- eller grönsaks-)
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk peppar
Lägg till i inköpslistan