Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Avancerad

Lövbiff teriyaki med pak choi och lime

Nu flyttar vi för en stund våra sinnen till Asien och avnjuter en lövbiff teriyaki med pak choi och lime. En rätt som rymmer såväl syra som sötma och även en del hetta. Teriyakin gör du från grunden vilket gör att denna måltid får extra finess. Den tar smak av ingefära, honung, vitlök och soja.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 2, 2016
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Sås: Blanda alla ingredienser i en kastrull. Koka såsen 3-5 minuter under omrörning.
  3. Grönsaker: Blanda sambal oelek, pressad limesaft och olja i en skål (som grönsakerna får plats i). Smaka av med salt. Ansa selleri, strimla den och pak choi. Vänd ner grönsakerna.
  4. Kött: Strimla köttet.
  5. Stek köttet i oljan i omgångar i en het stekpanna tills det fått fin färg. Häll på såsen och koka några minuter. Strö sesamfrön på köttet.
  6. Servera köttet med ris och grönsaker.

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris (gärna jasmin)
Sås
  • 1 dl japansk soja
  • 1/2 dl vatten
  • 1/2 dl honung eller strösocker
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk majsstärkelse
Grönsaker
  • 2 tsk sambal oelek
  • 1 lime
  • 1 msk olja
  • salt
  • 1/2 förp stjälkselleri (à 450 g)
  • 250 g pak choi
Kött
  • ca 500 g lövbiff
  • 1 msk olja
  • 1 msk sesamfrön
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2105 kJ / 503 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer