Lövbiff teriyaki med pak choi och lime
Nu flyttar vi för en stund våra sinnen till Asien och avnjuter en lövbiff teriyaki med pak choi och lime. En rätt som rymmer såväl syra som sötma och även en del hetta. Teriyakin gör du från grunden vilket gör att denna måltid får extra finess. Den tar smak av ingefära, honung, vitlök och soja.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 2 2016
Ingredienser
4 portioner
4 port ris (gärna jasmin) eller äggnudlar
Teriyakisås
1 dl japansk soja
1/2 dl vatten
1/2 dl honung eller strösocker
1 msk riven färsk ingefära
1 vitlöksklyfta
1 tsk majsstärkelse
Grönsaker
2 tsk sambal oelek
1 lime
1 msk olja
salt
1/2 förp stjälkselleri (à 450 g)
250 g pak choi
Kött
ca 500 g lövbiff
1 msk olja
1 msk sesamfrön
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2105 KJ / 503 kCal
Fett10 g
Salt7.45 g
Kolhydrater62 g
Protein38 g
Kommentarer
Jätte gott och enkelt!
Hanna
2024-06-14Hade jag läst hela receptet så hade jag aldrig lagat det. Men nu gjorde jag inte det och vilken tur. Otroligt gott 😋
Anna
2024-02-17Fantastisk gott och enkelt
Johnny
2024-01-31