Lövbiff teriyaki med pak choi och lime

171
7
Lövbiff teriyaki med pak choi och lime

Nu flyttar vi för en stund våra sinnen till Asien och avnjuter en lövbiff teriyaki med pak choi och lime. En rätt som rymmer såväl syra som sötma och även en del hetta. Teriyakin gör du från grunden vilket gör att denna måltid får extra finess. Den tar smak av ingefära, honung, vitlök och soja.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 2 2016

Lövbiff teriyaki med pak choi och lime

Ingredienser

4 portioner
4
port ris (gärna jasmin)

Sås

1 dl
japansk soja
1/2 dl
vatten
1/2 dl
honung eller strösocker
1 msk
riven färsk ingefära
1
vitlöksklyfta
1 tsk
majsstärkelse

Grönsaker

2 tsk
sambal oelek
1
lime
1 msk
olja
-
salt
1/2
förp stjälkselleri (à 450 g)
250 g
pak choi

Kött

ca 500 g
lövbiff
1 msk
olja
1 msk
sesamfrön

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

171

Kommentarer

Robin

2020-09-07

Kan rekommendera att pudra köttet med bikarbonat, låta stå 2 timmar, då blir det mjukt o fint precis som på restaurang. Ca 1-2msk bikarbonat till 500g kött. Bikarbonaten ger ingen smak i grytan men slå bort överflöd.

Erik

2020-05-11

Saknar info om tillagning av grönsakerna, ska dem fräsas snabbt i panna?

Redaktionen ICAse

2020-05-13

Hej Erik! Nej, grönsakerna ska inte fräsas. De ska bara marineras i limesaften och oljan medan du steker köttet. Hoppas att du gillar maten! Hälsningar Elina

Peter

2020-05-01

Underbart gott!!!👍👌

Näringsvärde per portion

Energi 2105 KJ / 503 kCal
Fett 10 g
Salt 7.45 g
Kolhydrater 62 g
Protein 38 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept