Lövbiff teriyaki med pak choi och lime
Nu flyttar vi för en stund våra sinnen till Asien och avnjuter en lövbiff teriyaki med pak choi och lime. En rätt som rymmer såväl syra som sötma och även en del hetta. Teriyakin gör du från grunden vilket gör att denna måltid får extra finess. Den tar smak av ingefära, honung, vitlök och soja.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 2 2016
Ingredienser
4 portioner
4 port ris (gärna jasmin) eller äggnudlar
Teriyakisås
1 dl japansk soja
1/2 dl vatten
1/2 dl honung eller strösocker
1 msk riven färsk ingefära
1 vitlöksklyfta
1 tsk majsstärkelse
Grönsaker
2 tsk sambal oelek
1 lime
1 msk olja
salt
1/2 förp stjälkselleri (à 450 g)
250 g pak choi
Kött
ca 500 g lövbiff
1 msk olja
1 msk sesamfrön
För alla
Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2105 KJ / 503 kCal
Fett10 g
Salt7.45 g
Kolhydrater62 g
Protein38 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Hade jag läst hela receptet så hade jag aldrig lagat det. Men nu gjorde jag inte det och vilken tur. Otroligt gott 😋
Anna
2024-02-17Fantastisk gott och enkelt
Johnny
2024-01-31När och hur mycket teriyakisås ska man ha i. Hittar inte servo receptet?
Anna-karin
2023-04-16Hej Anna-Karin! I detta recept gör man sin egna teriyakisås. Vi har nu förtydligat i texten. Hoppas du gillar receptet. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-04-17