Risgrynsplättar med vanilj

67
4
Risgrynsplättar med vanilj

Vem har sagt att man ska äta risgrynsgröt bara i juletid? Köp hem en korv färdig gröt och prova dessa oemotståndliga risgrynsplättar med äkta vanilj! De söta plättarna är goda att servera med en klick lättvispad grädde och lingon eller rårörda lingon.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2016

Risgrynsplättar med vanilj

Ingredienser

ca 15 plättar
500 g färdig risgrynsgröt
1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/2 tsk vaniljpulver
1/2 dl hackad sötmandel
2 ägg
ev. 2 msk strösocker
2 msk smör (att steka i)

Tillbehör

lingon
vispad grädde
kanel

För alla

Gör glutenfri: byt ut vetemjöl mot glutenfri mjölmix.
Innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Näringsberäkningen är per plätt utan tilllbehör.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

67

Kommentarer

Petra

2022-03-14

Blev snabbt en favorit.

Petra

2022-03-14

Blev snabbt en favorit.

Anette

2021-07-24

Jättegoda något man gör igen men istället för lingon tog jag jordgubbssylt istället

Näringsvärde per portion

Energi 363 KJ / 87 kCal
Fett 5 g
Salt 3 g
Kolhydrater 8 g
Protein 3 g
Läs mer om näringsvärden