Risgrynsplättar med vanilj
Vem har sagt att man ska äta risgrynsgröt bara i juletid? Köp hem en korv färdig gröt och prova dessa oemotståndliga risgrynsplättar med äkta vanilj! De söta plättarna är goda att servera med en klick lättvispad grädde och lingon eller rårörda lingon.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2016
Ingredienser
ca 15 plättar
500 g färdig risgrynsgröt
1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/2 tsk vaniljpulver
1/2 dl hackad sötmandel
2 ägg
ev. 2 msk strösocker
2 msk smör (att steka i)
Tillbehör
lingon
vispad grädde
kanel
Gör så här
Näringsberäkningen är per plätt utan tilllbehör.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi363 KJ / 87 kCal
Fett5 g
Salt0.3 g
Kolhydrater8 g
Protein3 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Sparade detta recept p.ga att det såg så gott himla gott ut. När jag gjorde receptet var dessa så så goda.👍👍👍👍👍
Carina
2024-11-02Räknar vi 4 portioner på detta recept?
Sebastian
2023-02-20Hej Sebastian! Mängden beror ju lite på vad man ska servera dem som, om det är frukost, brunch, mellanmål eller middag. Vi har valt att skriva ca 15 st plättar så får man själv räkna ut hur många plättar man kommer att äta. Värt att tänka på är att de är lite mer matiga/mättande än vanliga plättar. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-02-20Blev snabbt en favorit.
Petra
2022-03-14