Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Risgrynsplättar med vanilj

Vem har sagt att man ska äta risgrynsgröt bara i juletid? Köp hem en korv färdig gröt och prova dessa oemotståndliga risgrynsplättar med äkta vanilj! De söta plättarna är goda att servera med en klick lättvispad grädde och lingon eller rårörda lingon.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2016
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 15 plättar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda risgrynsgröt med vetemjöl, bakpulver, vaniljpulver, mandel, ägg och ev. socker.
  2. Stek plättar av smeten i smöret.  
  3. Tillbehör: Toppa med lingon, vispad grädde och lite kanel.

Näringsberäkningen är per plätt utan tilllbehör.

För alla

Gör glutenfri: byt ut vetemjöl mot glutenfri mjölmix.
Innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: ca 15 plättar
  • 500 g färdig risgrynsgröt
  • 1/2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk vaniljpulver
  • 1/2 dl hackad sötmandel
  • 2 ägg
  • ev. 2 msk strösocker
  • 2 msk smör (att steka i)
Tillbehör
  • lingon
  • vispad grädde
  • kanel
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 363 kJ / 87 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer