Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Enkel

Risgrynsplättar

Risgrynsplättar är gott som mellanmål året runt. Enkelt och smarrigt – knäck ägget i en bunke och rör ner gröten. De söta plättarna är goda att servera med kanel och ett rivet äpple.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Knäck ägget i en bunke och rör ner gröten.
  2. Stek plättar i smöret i en stekpanna på medelvärme.
  3. Till servering: Servera med rivet äpple och kanel.

För alla

Fri från gluten men innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av risgrynsgröt och smör.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 1 ägg
  • 2 dl risgrynsgröt
  • 1/2 msk smör
Till servering
  • rivet äpple
  • kanel
Lägg till i inköpslistan