Risgrynsplättar

Betyg 4 av 5.
6 personer har röstat
2
Risgrynsplättar

Risgrynsplättar är gott som mellanmål året runt. Enkelt och smarrigt – knäck ägget i en bunke och rör ner gröten. De söta plättarna är goda att servera med kanel och ett rivet äpple.

Risgrynsplättar

Ingredienser

2 portioner
1 ägg
2 dl risgrynsgröt
1/2 msk smör

Till servering

rivet äpple
kanel

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

Riktigt goda, men de går sönder jättelätt när man ska vända på dem.

Vincent

2021-01-19

Trevlig variant att göra på grötrester, bra att inte göra dom för stora för dom är enklare att vända när dom är små.

Susanne

2020-04-13

Testa liknande recept

Mangofrutti
Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Bananplättar
Betyg 4.1 av 5.
470 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Äppel- och päronsallad med cottage cheese
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Mangoplättar
Betyg 4 av 5.
27 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Gröt med banan och jordnötssmör
Betyg 4 av 5.
33 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Risgrynsplättar med vanilj
Betyg 3.6 av 5.
72 personer har röstat
Under 30 min att tillaga