Risgrynsplättar

4
2
Risgrynsplättar

Risgrynsplättar är gott som mellanmål året runt. Enkelt och smarrigt – knäck ägget i en bunke och rör ner gröten. De söta plättarna är goda att servera med kanel och ett rivet äpple.

Skriv ut
Risgrynsplättar

Ingredienser

2 portioner
1
ägg
2 dl
risgrynsgröt
1/2 msk
smör

Till servering

rivet äpple
kanel

För alla

Fri från gluten men innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av risgrynsgröt och smör.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Vincent

2021-01-19

Riktigt goda, men de går sönder jättelätt när man ska vända på dem.

Susanne

2020-04-13

Trevlig variant att göra på grötrester, bra att inte göra dom för stora för dom är enklare att vända när dom är små.

Testa liknande recept