Risgrynsplättar

Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
2
Risgrynsplättar

Risgrynsplättar är gott som mellanmål året runt. Enkelt och smarrigt – knäck ägget i en bunke och rör ner gröten. De söta plättarna är goda att servera med kanel och ett rivet äpple.

Risgrynsplättar

Ingredienser

2 portioner
1   ägg
2 dl  risgrynsgröt
1/2 msk  smör

Till servering

rivet äpple
kanel

För alla

Fri från gluten men innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av risgrynsgröt och smör.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Riktigt goda, men de går sönder jättelätt när man ska vända på dem.

Vincent

2021-01-19

Trevlig variant att göra på grötrester, bra att inte göra dom för stora för dom är enklare att vända när dom är små.

Susanne

2020-04-13

Testa liknande recept

Mangofrutti
Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Bananplättar
Betyg 4.1 av 5.
440 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Äppel- och päronsallad med cottage cheese
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Gröt med banan och jordnötssmör
Betyg 4.1 av 5.
32 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Mangoplättar
Betyg 4.1 av 5.
26 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Risgrynsplättar med vanilj
Betyg 3.5 av 5.
69 personer har röstat
Under 30 min att tillaga