Risgrynsplättar

Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
2
Risgrynsplättar

Risgrynsplättar är gott som mellanmål året runt. Enkelt och smarrigt – knäck ägget i en bunke och rör ner gröten. De söta plättarna är goda att servera med kanel och ett rivet äpple.

Risgrynsplättar

Ingredienser

2 portioner
1   ägg
2 dl  risgrynsgröt
1/2 msk  smör

Till servering

rivet äpple
kanel

För alla

Fri från gluten men innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av risgrynsgröt och smör.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Riktigt goda, men de går sönder jättelätt när man ska vända på dem.

Vincent

2021-01-19

Trevlig variant att göra på grötrester, bra att inte göra dom för stora för dom är enklare att vända när dom är små.

Susanne

2020-04-13

Testa liknande recept

Mangofrutti
Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Bananplättar
Betyg 4 av 5.
377 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Äppel- och päronsallad med cottage cheese
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Gröt med banan och jordnötssmör
Betyg 4.1 av 5.
28 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Mangoplättar
Betyg 4 av 5.
23 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Risgrynsplättar med vanilj
Betyg 3.5 av 5.
67 personer har röstat
Under 30 min att tillaga