Saffranspannkaka

Betyg 4.2 av 5.
119 personer har röstat
17
Saffranspannkaka

God och spännande variant av den klassiska pannkakan. Saffranspannkaka är ett mättande och uppskattat alternativ till lunch, middag eller kanske som mellanmål. Servera saffranspannkakan ljummen med vispgrädde och sylt.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2000

Saffranspannkaka

Ingredienser

4 portioner
1 dl  sötmandel
2   pkt saffran (à 1/2 g)
3 msk  socker
1/2 tsk  vaniljsocker
1 1/2 dl  vispgrädde
1 l  risgrynsgröt
3   ägg
smör eller margarin (till formen)

Till servering

vispad grädde
sylt

För alla

Innehåller mjölkprotein och ägg.
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde. Koka gröt på laktosfri mjölk. Välj laktosfritt matfett och vispgrädde/glass.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
119 personer har röstat

Kommentarer

Bästa receptet! Gör denna som efterrätt vid festliga tillfällen och den gör alltid succé här uppe i Norrbotten.

Johan

2024-06-05

Smakade delikat, en klar favorit som jag kommer att laga fler ggr.

Janet

2024-04-16

Supergott. Uppskattat även av mina vänner.

Madeleine

2024-04-01

Näringsvärde per portion

Energi2885 KJ / 690 kCal
Fett44 g
Salt1.3 g
Kolhydrater56 g
Protein18 g

Testa liknande recept

Gotländsk saffranspannkaka
Betyg 4 av 5.
22 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Laktosfri saffranspannkaka
Betyg 2.7 av 5.
71 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Söt saffranspannkaka
Betyg 3.4 av 5.
42 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Glutenfri saffranspannkaka
Betyg 3.4 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Saffranspannkaka med körsbär i portvin
Betyg 2.8 av 5.
13 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Risgrynsplättar med vanilj
Betyg 3.5 av 5.
69 personer har röstat
Under 30 min att tillaga