Saffranspannkaka

Betyg 4.1 av 5.
126 personer har röstat
19
Saffranspannkaka

God och spännande variant av den klassiska pannkakan. Saffranspannkaka är ett mättande och uppskattat alternativ till lunch, middag eller kanske som mellanmål. Servera saffranspannkakan ljummen med vispgrädde och sylt.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2000

Saffranspannkaka

Ingredienser

4 portioner
1 dl sötmandel
2 pkt saffran (à 1/2 g)
3 msk socker
1/2 tsk vaniljsocker
1 1/2 dl vispgrädde
1 l risgrynsgröt
3 ägg
smör eller margarin (till formen)

Till servering

vispad grädde
sylt

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
126 personer har röstat

Kommentarer

Bästa receptet på saffranspannkaka! Jag använder mandelspån för att spara tid och tillsätter ett ägg i taget.

Ingrid

2024-11-13

Den blev väldigt lös! Blev pudding istället för pannkaka! Smakade gott dock och den blev lite fastare efter kylning. Men vet inte varför den blev så lös.

Elena

2024-11-12

Bästa receptet! Gör denna som efterrätt vid festliga tillfällen och den gör alltid succé här uppe i Norrbotten.

Johan

2024-06-05

Näringsvärde per portion

Energi2885 KJ / 690 kCal
Fett44 g
Salt1.3 g
Kolhydrater56 g
Protein18 g

Testa liknande recept

Gotländsk saffranspannkaka
Betyg 4 av 5.
23 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Laktosfri saffranspannkaka
Betyg 2.7 av 5.
71 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Söt saffranspannkaka
Betyg 3.4 av 5.
42 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Glutenfri saffranspannkaka
Betyg 3.4 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Saffranspannkaka med körsbär i portvin
Betyg 2.8 av 5.
13 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Mandelformar med sylt och grädde
Betyg 3.1 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga