Saffranspannkaka
God och spännande variant av den klassiska pannkakan. Saffranspannkaka är ett mättande och uppskattat alternativ till lunch, middag eller kanske som mellanmål. Servera saffranspannkakan ljummen med vispgrädde och sylt.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2000
Ingredienser
4 portioner
1 dl sötmandel
2 pkt saffran (à 1/2 g)
3 msk socker
1/2 tsk vaniljsocker
1 1/2 dl vispgrädde
1 l risgrynsgröt
3 ägg
smör eller margarin (till formen)
Till servering
vispad grädde
sylt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2885 KJ / 690 kCal
Fett44 g
Salt1.3 g
Kolhydrater56 g
Protein18 g
Kommentarer
Bästa receptet på saffranspannkaka! Jag använder mandelspån för att spara tid och tillsätter ett ägg i taget.
Ingrid
2024-11-13Den blev väldigt lös! Blev pudding istället för pannkaka! Smakade gott dock och den blev lite fastare efter kylning. Men vet inte varför den blev så lös.
Elena
2024-11-12Bästa receptet! Gör denna som efterrätt vid festliga tillfällen och den gör alltid succé här uppe i Norrbotten.
Johan
2024-06-05