Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Saffranspannkaka

God och spännande variant av den klassiska pannkakan. Saffranspannkaka är ett mättande och uppskattat alternativ till lunch, middag eller kanske som mellanmål. Servera saffranspannkakan ljummen med vispgrädde och sylt.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2000
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Skålla, skala och hacka mandeln.
  3. Stöt saffran fint tillsammans med sockret och vaniljsockret i en mortel.
  4. Rör ut kryddblandningen i grädden och häll den sedan i gröten. Vispa upp äggen och tillsätt dem samt det mesta av den hackade mandeln. Spara lite mandel till garnering.
  5. Smörj en ugnssäker form, ca 20 x 30 cm, eller använd portionsformar. Häll smeten i formen/formarna. Strö på resten av mandeln.
  6. Grädda mitt i ugnen ca 60 minuter för den stora formen och ca 45 minuter för portionsformarna.
  7. Till servering: Servera saffranspannkakan ljummen med vispad grädde och sylt.

För alla

Innehåller mjölkprotein och ägg.
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde. Koka gröt på laktosfri mjölk. Välj laktosfritt matfett och vispgrädde/glass.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 dl sötmandel
  • 2 pkt saffran (à 1/2 g)
  • 3 msk socker
  • 1/2 tsk vaniljsocker
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 1 l risgrynsgröt
  • 3 ägg
  • smör eller margarin (till formen)
Till servering
  • vispad grädde
  • sylt
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2885 kJ / 690 kCal