Saffranspannkaka

92
12
Saffranspannkaka

God och spännande variant av den klassiska pannkakan. Saffranspannkaka är ett mättande och uppskattat alternativ till lunch, middag eller kanske som mellanmål. Servera saffranspannkakan ljummen med vispgrädde och sylt.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2000

Saffranspannkaka

Ingredienser

4 portioner
1 dl sötmandel
2 pkt saffran (à 1/2 g)
3 msk socker
1/2 tsk vaniljsocker
1 1/2 dl vispgrädde
1 l risgrynsgröt
3 ägg
smör eller margarin (till formen)

Till servering

vispad grädde
sylt

För alla

Innehåller mjölkprotein och ägg.
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde. Koka gröt på laktosfri mjölk. Välj laktosfritt matfett och vispgrädde/glass.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

92

Kommentarer

An

2021-08-21

1 rulle risgröt o 1 dl grädde tillsammans med resten blir perfekt för 3 pers. Jag lägger på hälften av mandeln efter en halv timma. Skitgott! Hälsar An

Karin

2021-07-15

Är gott att byta ut sockret mot honung!

Johan

2021-02-20

Lätt och gott. Räcker oftast med halv sats och har då tagit 1 ägg pga ngn kommentar att den kan riskera bli "äggig"

Näringsvärde per portion

Energi 2885 KJ / 690 kCal
Fett 44 g
Salt 1.3 g
Kolhydrater 56 g
Protein 18 g
Läs mer om näringsvärden