Risgrynsplättar med vanilj

Vem har sagt att man ska äta risgrynsgröt bara i juletid? Köp hem en korv färdig gröt och prova dessa oemotståndliga risgrynsplättar med äkta vanilj! De söta plättarna är goda att servera med en klick lättvispad grädde och lingon eller rårörda lingon.
 Ett recept från: 
Buffé nr 1, 2016

Gör så här
Näringsberäkningen är per plätt utan tilllbehör.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi363 KJ / 87 kCal
Fett5 g
Salt0.3 g
Kolhydrater8 g
Protein3 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
8 stVi har nötellergiker i familjen. Så jag bytte ut mandeln till mjöl, totalt 1 dl mjöl till 500g risgrynsgröt. Jag tar dessutom kanel istället för vaniljpulver för juligare känsla. Använder man köpt gröt innehåller den redan socker, så det tillsätter jag inte. Älskad rätt här hemma med grädde och jordgubbssylt till!
Susanna
Kan man spara smet om man inte vill steka allt på en gång.
Anders
Sparade detta recept p.ga att det såg så gott himla gott ut. När jag gjorde receptet var dessa så så goda.👍👍👍👍👍
Carina