Saffranspannkaka med körsbär i portvin

Betyg 2.8 av 5.
13 personer har röstat
0
Saffranspannkaka med körsbär i portvin

Sagolikt söta saffranspannkakor som du kan servera som tilltugg eller på buffébordet. Pannkakorna doppas i sötmandelbitar och toppas med en klick fyllig söt kräm och ett körsbär med härlig smak av portvin.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2008

Saffranspannkaka med körsbär i portvin

Ingredienser

30 st
2 dl  sötmandel
2   paket saffran (à 1/2 g)
1 msk  socker
1/2 tsk  vaniljsocker
1 1/2 dl  vispgrädde
1   liter färdigkokt risgrynsgröt (1 liter gröt motsvarar ca 1 kg)
3   ägg
1   glasburk körsbär i portvin (à 305 g)
smör till formen

Söt fraiche

2 dl  crème fraiche
1 - 1 1/2 msk  råsocker

För alla

Fri från gluten. Innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.8 av 5.
13 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Körsbärssylt
Betyg 4.3 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Engelsk fruktkaka från Hildasholm
Betyg 3.1 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sweet and sour sås med körsbär
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Dutch baby med risgrynsgröt
Betyg 3.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kokosprickiga frukt- och bärspett
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Körsbärssås
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga