Saffranspannkaka med körsbär i portvin

13
0
Saffranspannkaka med körsbär i portvin

Sagolikt söta saffranspannkakor som du kan servera som tilltugg eller på buffébordet. Pannkakorna doppas i sötmandelbitar och toppas med en klick fyllig söt kräm och ett körsbär med härlig smak av portvin.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2008

Saffranspannkaka med körsbär i portvin

Ingredienser

30 st
2 dl sötmandel
2 paket saffran (à 1/2 g)
1 msk socker
1/2 tsk vaniljsocker
1 1/2 dl vispgrädde
1 liter färdigkokt risgrynsgröt (1 liter gröt motsvarar ca 1 kg)
3 ägg
1 glasburk körsbär i portvin (à 305 g)
smör till formen

Söt fraiche

2 dl crème fraiche
1 - 1 1/2 msk råsocker

För alla

Fri från gluten. Innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

13

Kommentarer