Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Saffranspannkaka med körsbär i portvin

Sagolikt söta saffranspannkakor som du kan servera som tilltugg eller på buffébordet. Pannkakorna doppas i sötmandelbitar och toppas med en klick fyllig söt kräm och ett körsbär med härlig smak av portvin.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 30 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Hacka mandeln fint. Ta undan hälften. Stöt saffran tillsammans med socker och vaniljsocker i en mortel. Rör ut saffranssockret i grädden och blanda med gröten. 
  3. Vispa upp äggen. Blanda ner ägg och hälften av den hackade mandeln i saffransgröten. Blanda väl.
  4. Häll smeten i en smord ugnssäker form, ca 20x30 cm (för 30 bitar). Ställ in i ugnen på mellersta falsen i ca 30 minuter. Låt svalna. Skär i ca 4x5 cm stora bitar. Doppa kanterna i hackad mandel. 
  5. Blanda crème fraiche och råsocker i en bunke. Vispa med elvisp till en tjock och fluffig konsistens. Lägg pannkaksbitarna på ett fat. Garnera med en klick crème fraiche och ett körsbär på varje bit.

För alla

Fri från gluten. Innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 30 st
  • 2 dl sötmandel
  • 2 paket saffran (à 1/2 g)
  • 1 msk socker
  • 1/2 tsk vaniljsocker
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 1 liter färdigkokt risgrynsgröt (1 liter gröt motsvarar ca 1 kg)
  • 3 ägg
  • 1 glasburk körsbär i portvin (à 305 g)
  • smör till formen
Söt fraiche
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 1/2 msk råsocker
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer