Risbowl med räkor och rostad lökmajonnäs
Ikväll bjuds det på en fräsch bowl med ris och räkor som bas. Till detta serveras krispiga grönsaker och en sås som du enkelt slänger ihop genom att blanda majonnäs med rostad lök. Snabbt och enkelt men oj så gott!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 2 2023
Ingredienser
4 portioner
4 port sushiris
1 rödlök
1 lime
2 dl majonnäs
1 dl rostad lök
2 avokador
1 gurka
1 förp räkor i lake (à 570 g)
1 msk sesamfrö
För alla
Kontrollera noga innehållet i majonnäsen.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri rostad lök.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri rostad lök.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.
Gör så här
Tips
Smaksätt riset med risvinäger eller ättika blandat med lite socker.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3131 KJ / 748 kCal
Fett53 g
Salt3 g
Kolhydrater48 g
Protein18 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Väldigt gott 🤩😋
Susanna
2023-01-25