Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Halloumi med foliebakad lök, honung och citron

Grillad halloumi med vitlök, rödlök och knipplök i foliepaket från grillen. Smaksatt med honung och citron. Gott som en varmrätt för sig, eller som tillbehör till grillat kött eller korv – gärna en kryddkorv av nötkött med chili.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala rödlök och vitlök. Skiva rödlöken och finhacka vitlöken. Ansa och skiva färsklöken. Blanda all lök med olivolja. Smaksätt med salt och peppar.
  2. Lägg lök och rosmarin på dubbelt folieark och vik ihop till ett paket. Lägg det på medelvarm grill ca 20 minuter.
  3. Skiva och pensla halloumiosten med olja. Grilla osten tillsammans med korven. Öppna lökpaketet och lägg på den grillade osten. Ringla över honung och pressad citronsaft.
  4. Till servering: Servera med grillad Beef chilikorv.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på chilikorven. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg men innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd låglaktoshalloumi.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 rödlökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 färska lökar med blast
  • 3 msk olivolja
  • flingsalt
  • svartpeppar
  • 2 kvistar färsk rosmarin
  • 200 g halloumiost
  • 1 msk olja till pensling
  • 1 msk flytande honung
  • 1 citron
  • grillfolie
Till servering
  • Beef chilikorv
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2565 kJ / 613 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer