Rimmad torskrygg med rödbetor och wasabidressing

Betyg 3.9 av 5.16 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Rimmad torskrygg med rödbetor och wasabidressing

Rimma torsk att grilla till midsommar! Låt torsken dra i en salt- och sockerlag i 12 timmar, och grilla sen fisken i foliepaket med smör. Ät som varmrätt med rödbetor, färskpotatis, rostade solrosfrön och matyoghurt smaksatt med wasabi.

Rimmad torskrygg med rödbetor och wasabidressing

Ingredienser

6 portioner
6 port färsk eller fryst torskrygg
1 1/2 msk salt
2 tsk socker
1 l vatten
10 medelstora rödbetor
2 msk olivolja
flingsalt
svartpeppar
1 dl solroskärnor
grillfolie
4 msk smör (4 msk motsvarar 60 g)
150 g färsk spenat
färskpotatis till servering

Wasabidressing

3 dl matlagningsyoghurt
ca 1 msk wasabipasta
salt
peppar

Gör så här

12:00:00
00:20:00
00:15:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

2 st
  • Den var lyckad.

    Kerstin

  • Gott! Serverade dock med ris istället för med potatis, eftersom det är mer gångbart i vår familj.

    Elin

Näringsvärde per portion

Energi1587 KJ / 380 kCal
Fett22.6 g
Kolhydrater15.3 g
Protein27.3 g

Testa liknande recept