Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kycklingjärpe med frisk morotssallad i baguette

Goda grillspett med fylliga biffar av kycklingfärs. Här i sällskap med kryddig sallad av morötter, mynta, citron och harissa – en nordafrikansk kryddpasta. Perfekt grill vilken sommarkväll som helst.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 3 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda kycklingfärsen med ägg, senap, pressad vitlök, majsstärkelse, salt och peppar.
  2. Forma färsen till 3 avlånga ”korvar” (för 3 port). Smörj ett ark grillfolie med lite olja. Lägg ”korvarna” på foliet och platta till dem. Grilla på foliet ca 5 minuter på varje sida eller tills innertemperaturen är 70˚C.
  3. Morotssallad: Skala morötterna och skär dem på längden med potatisskalare till långa tunna band. Strimla myntabladen.  Skala och skiva lök och vitlök fint. Blanda olivolja, vinäger och harissa. Smaksätt med salt och peppar.
  4. Blanda morötter, mynta, lök och pressad vitlök med dressingen. 
  5. Skär chèvren i bitar. Rosta pinjenötterna. Dela baguetten i bitar och värm på grillen.
  6. Lägg järpen i brödet och toppa med morotssallad, chèvre och pinjenötter.

Ingredienser

Portioner: 3
  • 400 g kycklingfärs
  • 1 ägg
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk maizena majsstärkelse
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 krm peppar
Morotssallad
  • 4 morötter gärna i olika färger
  • 1 dl färska myntablad
  • 1 rödlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1/2 tsk harissa eller sambal oelek
  • flingsalt
  • peppar
Till servering
  • 150 g chèvre
  • 2 msk pinjenötter
  • grillfolie
  • olja
  • baguette
Lägg till i inköpslistan