Rådjurstek med rödbetor i lingonvinägrett och pepparrotsgrädde

En sagolikt, ljuvlig middag är rådjursstek med rödbetor i lingonvinägrett och fluffig pepparrotsgrädde. Aptitliga rödbetor och en utmärkt lingonvinägrett med portvin. Pepparrotsgrädden med senap och crème fraiche toppar råddjurssteken i skivor.

Ingredienser
4 portioner
800 g rådjursinnanlår
salt
peppar
aluminiumfolie
Rödbetor
1 kg rödbetor
8 msk olivolja
2 msk havssalt
2 msk grovkrossad svartpeppar
2 msk grovhackad körvel
Lingonvinägrett
2 msk olivolja
1 liten finhackad rödlök
50 g lingon
1 dl portvin
salt
1 msk socker
Pepparrotsgrädde
2 dl uppvispad grädde
2 msk crème fraiche
3 msk riven pepparrot
2 tsk dijonsenap
salt
peppar
Gör så här
00:30:00
01:00:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jag bytte folien mot att linda in bitarna med bacon som jag sedan gav stekyta i en järngryta vilken sedan åkte in i ugnen. Hade inte portvin hemma så det fick bli sherry i stället vilket blev jättegott.
Björn
2021-11-21Detta är ett kanon bra recept - det går bra a koka rödbetor istället.
Lone
2008-12-07Min dotter ska göra detta recept i morgon på sin födelsedagsmiddag. Men det är väldigt svårt att förstå hur man "delar köttet diagonalt", är det då 2 bitar eller? Och "rulla det i folie som en smällkaramell", hur många smällkarameller 1 eller 2. Och sist "skär två tjocka skivor av köttet", är det per person eller?
Gunilla
2004-03-22