Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Rådjurstek med rödbetor i lingonvinägrett och pepparrotsgrädde

En sagolikt, ljuvlig middag är rådjursstek med rödbetor i lingonvinägrett och fluffig pepparrotsgrädde. Aptitliga rödbetor och en utmärkt lingonvinägrett med portvin. Pepparrotsgrädden med senap och crème fraiche toppar råddjurssteken i skivor.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 125°C.
  2. Skär rådjursköttet i två bitar på längden. Salta och peppra de båda köttbitana.
  3. Rulla in varje köttbit i aluminiumfolie som en smällkaramell. Stek i ugn 30-40 min eller till köttet har 58°C innetemperatur, mät med en köttermometer. Låt köttet vila medan rödbetorna tillagas.
  4. Rödbetor: Sätt ugnen på 175°C.
  5. Skölj rödbetorna noga i ljummet vatten. Lägg dem i en kastrull med olivolja, havssalt och peppar. Fräs dem några min.
  6. Lägg rödbetorna i en ugnssäker form och tillaga mitt i ugnen i 1-1 1/2 timme.
  7. Tryck ur rödbetorna ur skalet och skär dem i klyftor.
  8. Lingonvinägrett: Värm olivoljan i en kastrull och fräs löken. Tillsätt lingon och häll på portvinet. Smaka av med salt och socker.
  9. Häll lingonvinägretten över rödbetsklyftorna. Strö över körvel.
  10. Pepparrotsgrädde: Vispa grädden tills den börjar tjockna. Tillsätt crème fraîche, pepparrot och senap. Smaka av salt och peppar.
  11. Lägg rödbetorna och lingonen mitt på tallriken. Skär köttet i tjocka skivor. Toppa med pepparrotsgrädde och servera.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche och grädde.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja), byt till ris-, soja- eller havrebaserad gräddersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 800 g rådjursinnanlår
  • salt och peppar
  • aluminiumfolie
Rödbetor
  • 1 kg rödbetor
  • 8 msk olivolja
  • 2 msk havssalt
  • 2 msk grovkrossad svartpeppar
  • 2 msk grovhackad körvel
Lingonvinägrett
  • 2 msk olivolja
  • 1 liten finhackad rödlök
  • 50 g lingon
  • 1 dl portvin
  • salt
  • 1 msk socker
Pepparrotsgrädde
  • 2 dl uppvispad grädde
  • 2 msk crème fraiche
  • 3 msk riven pepparrot
  • 2 tsk dijonsenap
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan