Rimmad lax med snabb dillstuvad potatis
Den här rätten kallar vi “Sommar på en tallrik”. Härligt rimmad lax passar utmärkt ihop med den krämiga potatisen som slungats i en smetana blandad med dill och kryddor. Och som om inte smaken vore det enda bra – det går också på ett nafs att tillaga!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 22 2021
Ingredienser
4 portioner
900 g delikatesspotatis
1 förp färsk dill (à 20 g)
2 dl smetana
salt
peppar
250 g körsbärstomater
300 g rimmad lax
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2127 KJ / 507 kCal
Fett27 g
Salt4 g
Kolhydrater42 g
Protein20 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Supergott! La varm potatis i smeten och serverade direkt tillsammans med gravad lax och lime.
Cia
2023-01-04Hur kan detta kallas för dillstuvad potatis? Dillstuvad potatis är ju varm och gjord med bechamelsås.
Anna
2022-07-03Gott, men att betrakta som en förrätt om du inte har väldigt små barn.
Svante
2021-06-02