Gravad lax med kokt potatis och äggkräm

Betyg 4.3 av 5.
7 personer har röstat
0
Gravad lax med kokt potatis och äggkräm

En fräsch middagsrätt med rena klassiska nordiska smaker där den gravade laxen piffas till av den delikata äggkrämen gjord på ägg, krispig rödlök, krämig smetana och salt kapris. Här kompletterar smakerna och texturerna varandra perfekt. Servera med nykokt potatis, mild mâchesallad och citronklyftor.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 43 2017

Gravad lax med kokt potatis och äggkräm

Ingredienser

2 portioner
450 g delikatesspotatis

Äggkräm

2 ägg
1/2 rödlök
1 dl smetana
1 msk kapris
salt
peppar

Till servering

1/2 citron
150 g gravad lax
1/2 påse mâchesallad (à 65 g)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
7 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2639 KJ / 628 kCal
Fett34 g
Salt4.6 g
Kolhydrater47 g
Protein30 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Halstrad regnbåge med pepparrotssmetana
Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Våfflor med gravad lax och hovmästarsås
Betyg 4.3 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Torsk med rödbetor och senapskräm
Betyg 4.5 av 5.
20 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Snittar med gravad lax, citron och rostade solroskärnor
Betyg 3.2 av 5.
80 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Torsk med dragon, rödbetor och brynt smör
Betyg 3.1 av 5.
171 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Smörstekt spätta med romescosås
Betyg 3.6 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga