Gravad lax med kokt potatis och äggkräm

En fräsch middagsrätt med rena klassiska nordiska smaker där den gravade laxen piffas till av den delikata äggkrämen gjord på ägg, krispig rödlök, krämig smetana och salt kapris. Här kompletterar smakerna och texturerna varandra perfekt. Servera med nykokt potatis, mild mâchesallad och citronklyftor.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 43 2017

Ingredienser
Äggkräm
Till servering
För alla
Rätten är fri från gluten men innehåller ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer