Gravad lax med kokt potatis och äggkräm | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Gravad lax med kokt potatis och äggkräm

En fräsch middagsrätt med rena klassiska nordiska smaker där den gravade laxen piffas till av den delikata äggkrämen gjord på ägg, krispig rödlök, krämig smetana och salt kapris. Här kompletterar smakerna och texturerna varandra perfekt. Servera med nykokt potatis, mild mâchesallad och citronklyftor.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 43, 2017
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka potatisen.
  2. Äggkräm: Koka upp vatten i en kastrull, lägg i äggen och låt dem sjuda 8 minuter. Spola dem sedan kalla.
  3. Skala och hacka äggen och löken.
  4. Blanda ägg och lök med smetana. Grovhacka och rör i kaprisen. Smaka av med salt och peppar.
  5. Till servering: Skär citronen i klyftor.
  6. Servera laxen med potatis, äggkräm, citronklyftor och sallad.

För alla

Rätten är fri från gluten men innehåller ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 450 g delikatesspotatis
Äggkräm
  • 2 ägg
  • 1/2 rödlök
  • 1 dl smetana
  • 1 msk kapris
  • salt
  • peppar
Till servering
  • 1/2 citron
  • 150 g gravad lax
  • 1/2 påse mâchesallad (à 65 g)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2639 kJ / 628 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept