Gravad lax med kokt potatis och äggkräm
En fräsch middagsrätt med rena klassiska nordiska smaker där den gravade laxen piffas till av den delikata äggkrämen gjord på ägg, krispig rödlök, krämig smetana och salt kapris. Här kompletterar smakerna och texturerna varandra perfekt. Servera med nykokt potatis, mild mâchesallad och citronklyftor.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 43 2017
Ingredienser
2 portioner
450 g delikatesspotatis
Äggkräm
2 ägg
1/2 rödlök
1 dl smetana
1 msk kapris
salt
peppar
Till servering
1/2 citron
150 g gravad lax
1/2 påse mâchesallad (à 65 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2639 KJ / 628 kCal
Fett34 g
Salt4.6 g
Kolhydrater47 g
Protein30 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer