Gravad lax med kokt potatis och äggkräm

5
0
Gravad lax med kokt potatis och äggkräm

En fräsch middagsrätt med rena klassiska nordiska smaker där den gravade laxen piffas till av den delikata äggkrämen gjord på ägg, krispig rödlök, krämig smetana och salt kapris. Här kompletterar smakerna och texturerna varandra perfekt. Servera med nykokt potatis, mild mâchesallad och citronklyftor.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 43 2017

Gravad lax med kokt potatis och äggkräm

Ingredienser

2 portioner
450 g
delikatesspotatis

Äggkräm

2
ägg
1/2
rödlök
1 dl
smetana
1 msk
kapris
-
salt
-
peppar

Till servering

1/2
citron
150 g
gravad lax
1/2
påse mâchesallad (à 65 g)

För alla

Rätten är fri från gluten men innehåller ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2639 KJ / 628 kCal
Fett 34 g
Salt 4.6 g
Kolhydrater 47 g
Protein 30 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept