Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Lax med gräslöksstuvad potatis

Kvällens middag bjuder på en härlig husmansrätt. Potatisen kokas mjuk och stuvas sedan i en krämig gräddsås. Pricken över i:et är den milda gräslöken som både bidrar med färg och smak. Servera med små körsbärstomater och tunna skivor kallrökt lax. Hoppas det smakar!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 25, 2017
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och dela potatisen i jämnstora bitar. Koka potatisen mjuk i saltat vatten.
  2. Smält matfett i en kastrull. Vispa i mjölet och rör ner mjölken lite i taget. 
  3. Låt stuvningen sjuda under omrörning några minuter. Krydda med salt och peppar.
  4. Finhacka gräslöken. 
  5. Vänd försiktigt ner potatis och gräslök i stuvningen.
  6. Dela tomaterna i halvor. 
  7. Servera laxen med gräslöksstuvad potatis och tomater.

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: använd matfett och mjölk utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut mjölken mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g fast potatis
  • 2 msk smör eller margarin
  • 2 msk vetemjöl
  • 4 dl mjölk
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1/2 kruka gräslök
  • 250 g körsbärstomater
  • 350 g kallrökt lax
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2114 kJ / 504 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer