Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Rimmad lax

Mumsig, rimmad lax kommer bli en succé på ditt buffébord! Din lax tar några dagar att förbereda och rimma men kommer helt klart vara värt det när du serverar dina lyxiga laxskivor med fin smak till gästerna. Lika passande sommar som vinter!

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. 3-5 dagar före festen: Dra ev småben ur laxen. Dela den på hälften och lägg dem med skinnet ner.
  2. Blanda salt, socker och peppar. Strö blandningen över laxens köttsidor.
  3. Lägg ihop laxbitarna, köttsida mot köttsida. Lägg laxen i dubbla plastpåsar och knyt ihop.
  4. Låt laxen ligga i kylen på ett fat i 2 dygn. Vänd påsen några gånger under rimningen. Häll bort saltlaken och skrapa bort kryddorna. Ställ kallt.

Tips

Vill man ha laxen lenrimmad låter man den ligga i lagen 1 dygn.

Vegetariskt alternativ
Den rimmade laxen kan ersättas med 4 paket mozzarella (à 125 g). Skiva mozzarellan och lägg upp på fat. Följ i övrigt receptets ingredienser. Strö flingsalt över strax före servering. Receptet är för 10 bufféportioner.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 1 kg laxfilé med skinn (fryst i minst 2 dygn, tinad)
  • 4 msk salt
  • 3 msk strösocker
  • 1 msk grovkrossad vitpeppar
Lägg till i inköpslistan