Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Kall anisinkokt lax

Kall aniskokt lax med smak av fänkål och äppelcidervinäger. En tilltalande fiskrätt till buffébordet. Passar utmärkt att servera till lök- och fänkålssallad.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda socker och salt. Gnid in laxen med blandningen. Lägg i dubbla plastpåsar, knyt ihop och lägg i kylen 1 timme.
  2. Skala och skär moroten i tunna skivor. Ansa och skär fänkålen i tunna skivor. Lägg grönsakerna i en kastrull och tillsätt vatten + fond, anis, vin/cider och vinäger. Koka upp. Sjud i 15 minuter under lock.
  3. Skär laxen i ca 3 cm stora bitar. Ta kastrullen från värmen och lägg laxen i den varma lagen. Lagen ska täcka laxen. Låt svalna, sätt på lock och ställ i kylen fram till servering.
  4. Servera laxkuberna på fat. Skeda ev över lite av lagen. Garnera gärna med grönsakerna från lagen. Passar utmärkt till Lök- och fänkålssallad.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på fonden. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 600 g skinn- och benfri lax i bit
  • 1 msk socker
  • 1 msk salt
  • 1 morot
  • 1 fänkål
  • 7 dl vatten
  • 1 msk konc grönsaksfond
  • 1 msk hel anis
  • 2 dl torrt vitt vin eller alkoholfri cider
  • 3 msk äppelcidervinäger
Lägg till i inköpslistan