Rimmad lax | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Rimmad lax

Vill du rimma din egen lax har du ett bra recept att gå efter här. Laxen tar några dagar att göra men för att få bjuda på egenhändigt rimmad fisk till festen är den nog värd tiden.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2004
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Frys laxen i minst 2 dygn och tina sedan.
  2. Skär laxen i halvor/filéer. Skär bort ryggbenet och dra bort alla tvärgående ben.
  3. Blanda salt, socker och peppar. Strö blandningen över laxens köttsidor.
  4. Lägg ihop laxbitarna, köttsida mot köttsida. Lägg laxen i en plastpåse och knyt ihop.
  5. Låt laxen ligga i kylen på ett fat i 2 dygn. Vänd påsen några gånger under rimningen. Häll bort saltlaken och förvara laxen i kylen.
  6. Skrapa bort kryddorna från laxen och skär upp den i tunna skivor.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 1 kg lax (mellanbit) med skinn och ben
  • 4 msk salt
  • 3 msk strösocker
  • 1 msk grovkrossad vitpeppar
Lägg till i inköpslistan