Rimmad lax

Vill du rimma din egen lax har du ett bra recept att gå efter här. Laxen tar några dagar att göra men för att få bjuda på egenhändigt rimmad fisk till festen är den nog värd tiden.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2004

Ingredienser
10 portioner
1 kg lax (mellanbit) med skinn och ben
4 msk salt
3 msk strösocker
1 msk grovkrossad vitpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1029 KJ / 246 kCal
Fett16 g
Salt8 g
Kolhydrater4 g
Protein20 g
Kommentarer
Kan man rimma lax utan socker? Jag får inte äta socker för min pcos. :)
Lina
2025-01-20Hej Lina! det är inget vi har testat. Hälsningar Leif
Redaktionen
2025-01-20Du behöver inte frysa laxen om den är odlad. Har jag aldrig gjort..
Adam
2024-12-20Hej Adam och tack för att du uppmärksammade oss på det! Den här receptet har hängt med ett tag och vi har missat att uppdatera det! Tack och god jul! Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-12-20Riktigt bra recept! Hittade inte vitpeppar, så jag använde rosépepparkorn och det blev jättegott
Helena
2024-10-31