Rimmad lax
Vill du rimma din egen lax har du ett bra recept att gå efter här. Laxen tar några dagar att göra men för att få bjuda på egenhändigt rimmad fisk till festen är den nog värd tiden.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2004
Ingredienser
10 portioner
1 kg lax (mellanbit) med skinn och ben
4 msk salt
3 msk strösocker
1 msk grovkrossad vitpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1029 KJ / 246 kCal
Fett16 g
Salt8 g
Kolhydrater4 g
Protein20 g
Kommentarer
Riktigt bra recept! Hittade inte vitpeppar, så jag använde rosépepparkorn och det blev jättegott
Helena
2024-10-31Toppenrecept
Marita
2024-07-14hur mycket vatten behövs, har lång kastrull för gravning osv
Anders
2024-07-11