Rimmad fläsklägg med lingonchutney

Det här rimmade fläsklägget kommer att smälta i din mun efter att länge ha bakats i ugnen och sugit åt sig smakerna från lök, äpple och lagerblad. När du därefter penslar köttet med den himmelska lingonchutneyn finns det inte mycket som är godare.
 Ett recept från: 
Buffé nr 10, 2008

Ingredienser
6 portioner
6  rimmade fläsklägg med ben (à ca 800 g)
1  gul lök
1  äpple
1  paket frysta lingon (à 225 g)
2  lagerblad
2  hönsbuljongtärningar
 vatten
Lingonchutney
2 dl socker
1  paket frysta lingon (à 225 g)
1  paket frysta tranbär (à 225 g)
1/2 dl rött vin
Gör så här
03:00:00
00:05:00
00:25:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
2 stSka det vara 6 st fläsklägg a 880g = 4,8 kg?! Verkar mycket för 2 portioner!
Johan
Ska man lägga locket på grytan i ugnen?
Bodil
Hej Bodil! Tack för din fråga. Ja locket ska på grytan. Vi har nu uppdaterat receptet. Lycka till. Hälsningar Ulrika
ICA-köket