Lingonmousse
Ett fantastiskt recept på mumsig lingonmousse som passar perfekt att servera till efterrätt. Du gör desserten av bland annat gelatin, lingon, ägg, socker och grädde. Servera med kardemummakaramell och söta havrebiskvier.
Ingredienser
8 portioner
Lingonmousse
2 gelatinblad
4 dl lingon
1 dl socker (till lingonblandningen)
1 äggvita
2 msk socker (till äggvitan)
3 dl vispgrädde
Kardemummakaramell
2 dl socker
1 dl vatten
1 krm färskpressad citronjuice
1/2 tsk stötta kardemummakärnor
2 msk finhackade, rostade pistagenötter
Havrebiskvi
75 g rumsvarmt smör
1/2 dl farinsocker
1 dl havregryn
1 1/2 dl vetemjöl
2 msk hackade, torkade tranbär eller russin
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
God smak
Linda
2023-02-26Hej Frida! Det går bra med frysta lingon också. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2017-06-12Är det frysta lingon?
Frida
2017-06-06