Lingonmousse

15
3
Lingonmousse

Ett fantastiskt recept på mumsig lingonmousse som passar perfekt att servera till efterrätt. Du gör desserten av bland annat gelatin, lingon, ägg, socker och grädde. Servera med kardemummakaramell och söta havrebiskvier.

Lingonmousse

Ingredienser

8 portioner

Lingonmousse

2 gelatinblad
4 dl lingon
1 dl socker (till lingonblandningen)
1 äggvita
2 msk socker (till äggvitan)
3 dl vispgrädde

Kardemummakaramell

2 dl socker
1 dl vatten
1 krm färskpressad citronjuice
1/2 tsk stötta kardemummakärnor
2 msk finhackade, rostade pistagenötter

Havrebiskvi

75 g rumsvarmt smör
1/2 dl farinsocker
1 dl havregryn
1 1/2 dl vetemjöl
2 msk hackade, torkade tranbär eller russin

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

15

Kommentarer

Redaktionen

2017-06-12

Hej Frida! Det går bra med frysta lingon också. Hälsningar Michelle

Frida

2017-06-06

Är det frysta lingon?

Yvonne

2011-06-07

För andra gången serverade jag denna mousse häromdagen, och gästerna fick tårar i ögonen av förtjusning. Men karamellen misslyckades jag med denna gång, lät den inte koka tillräckligt länge, så tänk på det! Den måste bli gyllengul.