Lingonmousse

Betyg 3.4 av 5.
17 personer har röstat
4
Lingonmousse

Ett fantastiskt recept på mumsig lingonmousse som passar perfekt att servera till efterrätt. Du gör desserten av bland annat gelatin, lingon, ägg, socker och grädde. Servera med kardemummakaramell och söta havrebiskvier.

Lingonmousse

Ingredienser

8 portioner

Lingonmousse

2 gelatinblad
4 dl lingon
1 dl socker (till lingonblandningen)
1 äggvita
2 msk socker (till äggvitan)
3 dl vispgrädde

Kardemummakaramell

2 dl socker
1 dl vatten
1 krm färskpressad citronjuice
1/2 tsk stötta kardemummakärnor
2 msk finhackade, rostade pistagenötter

Havrebiskvi

75 g rumsvarmt smör
1/2 dl farinsocker
1 dl havregryn
1 1/2 dl vetemjöl
2 msk hackade, torkade tranbär eller russin

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
17 personer har röstat

Kommentarer

God smak

Linda

2023-02-26

Hej Frida! Det går bra med frysta lingon också. Hälsningar Michelle

Redaktionen

2017-06-12

Är det frysta lingon?

Frida

2017-06-06

Testa liknande recept

Moussedessert med knäckflarn och frostade tranbär
Betyg 3.7 av 5.
25 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lalehs persiska ris
Betyg 3.1 av 5.
48 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Stuffing med tranbär och salvia
Betyg 2.8 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Tranbärs- eller lingonglögg med ingefära
Betyg 3.5 av 5.
10 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Mousse med kardemumma, äpple och rostad vit choklad
Betyg 3.8 av 5.
33 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
"Äggost" med björnbärskompott
Betyg 4 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga