Rödkål med lingon
En mumsig rödkål med lingon, som du gör genom att marinera kål och äpple över natten med bland annat vin, glögg och äppelcidervinäger. Koka sedan blandningen med lök, lingon, apelsin och sirap som du gärna låter stå över natten. Servera kålen varm.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2010
Ingredienser
6 portioner
Dag 1
1 rödkålshuvud (à ca 800 g)
3 äpplen
1 dl vinglögg
2 dl äppelcidervinäger
1 dl rött vin
1 kanelstång
1 1/2 tsk malen kryddpeppar
2 lagerblad
Dag 2
1 rödlök
1 msk smör
1 dl frysta lingon
finrivet skal av 1 apelsin
1 dl ljus sirap
1 1/2 tsk salt
2 krm peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Skall det verkligen vara 2 dl äppelcidervinäger i rödkålen? Jag var skeptisk men era recept brukar vara bra, så OK, jag testade! Tyckte den blev alldeles för syrlig. Annars var det gott med lite annorlunda smaktillsatser. Gör nu en ny sats utan vinäger för blanda ut originalet, hoppas det blir lagom. MVH Gunilla
Gunilla
2010-12-17