Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Rödkål med lingon

En mumsig rödkål med lingon, som du gör genom att marinera kål och äpple över natten med bland annat vin, glögg och äppelcidervinäger. Koka sedan blandningen med lök, lingon, apelsin och sirap som du gärna låter stå över natten. Servera kålen varm.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dag 1. Dela, skär bort rotstocken och skär kålen i strimlor. Dela, kärna ur och skär äpplena i cm-stora tärningar. Lägg kål och äpple i en stor bunke.
  2. Blanda glögg, vinäger, vin, kanelstång, kryddpeppar och lagerblad. Häll blandningen över kål- och äppelblandningen. Blanda runt.
  3. Låt marinera över natten i kylen, vänd gärna runt blandningen ett par gånger.
  4. Dag 2. Skala och hacka rödlöken. Stek den mjuk i en stor kastrull i smör.
  5. Tillsätt kålblandningen och låt småkoka under lock ca 40 minuter.
  6. Tillsätt lingon, rivet apelsinskal och sirap. Krydda med salt och peppar.
  7. Låt småkoka ytterligare 10 minuter. Kan med fördel dra 1 dygn i kylen, värm i så fall upp kålen vid servering.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 6
Dag 1
  • 1 rödkålshuvud (à ca 800 g)
  • 3 äpplen
  • 1 dl vinglögg
  • 2 dl äppelcidervinäger
  • 1 dl rött vin
  • 1 kanelstång
  • 1 1/2 tsk malen kryddpeppar
  • 2 lagerblad
Dag 2
  • 1 rödlök
  • 1 msk smör
  • 1 dl frysta lingon
  • finrivet skal av 1 apelsin
  • 1 dl ljus sirap
  • 1 1/2 tsk salt
  • 2 krm peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?