Rödkål med lingon

Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
1
Rödkål med lingon

En mumsig rödkål med lingon, som du gör genom att marinera kål och äpple över natten med bland annat vin, glögg och äppelcidervinäger. Koka sedan blandningen med lök, lingon, apelsin och sirap som du gärna låter stå över natten. Servera kålen varm.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2010

Rödkål med lingon

Ingredienser

6 portioner

Dag 1

1 rödkålshuvud (à ca 800 g)
3 äpplen
1 dl vinglögg
2 dl äppelcidervinäger
1 dl rött vin
1 kanelstång
1 1/2 tsk malen kryddpeppar
2 lagerblad

Dag 2

1 rödlök
1 msk smör
1 dl frysta lingon
finrivet skal av 1 apelsin
1 dl ljus sirap
1 1/2 tsk salt
2 krm peppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat

Kommentar

Skall det verkligen vara 2 dl äppelcidervinäger i rödkålen? Jag var skeptisk men era recept brukar vara bra, så OK, jag testade! Tyckte den blev alldeles för syrlig. Annars var det gott med lite annorlunda smaktillsatser. Gör nu en ny sats utan vinäger för blanda ut originalet, hoppas det blir lagom. MVH Gunilla

Gunilla

2010-12-17

Testa liknande recept

Rödkål med glögg och lingon
Betyg 4.5 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Royal Christmas
Betyg 4.4 av 5.
12 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Blodpudding med riven palsternacka
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Osttallrik med fikon- och glöggmarmelad
Betyg 3.6 av 5.
8 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Bakad rödkål med chilikräm och pistagenötter
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Citrussill med julkryddor
Betyg 4.9 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga