En mumsig rödkål med lingon, som du gör genom att marinera kål och äpple över natten med bland annat vin, glögg och äppelcidervinäger. Koka sedan blandningen med lök, lingon, apelsin och sirap som du gärna låter stå över natten. Servera kålen varm.
Ett recept från:
Buffé
nr 12,
2010
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett.
Har du lagat receptet?
Kommentar
Gunilla
2010-12-17Skall det verkligen vara 2 dl äppelcidervinäger i rödkålen? Jag var skeptisk men era recept brukar vara bra, så OK, jag testade! Tyckte den blev alldeles för syrlig. Annars var det gott med lite annorlunda smaktillsatser. Gör nu en ny sats utan vinäger för blanda ut originalet, hoppas det blir lagom. MVH Gunilla