Rödkål med lingon

2
1
Rödkål med lingon

En mumsig rödkål med lingon, som du gör genom att marinera kål och äpple över natten med bland annat vin, glögg och äppelcidervinäger. Koka sedan blandningen med lök, lingon, apelsin och sirap som du gärna låter stå över natten. Servera kålen varm.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2010

Rödkål med lingon

Ingredienser

6 portioner

Dag 1

1 rödkålshuvud (à ca 800 g)
3 äpplen
1 dl vinglögg
2 dl äppelcidervinäger
1 dl rött vin
1 kanelstång
1 1/2 tsk malen kryddpeppar
2 lagerblad

Dag 2

1 rödlök
1 msk smör
1 dl frysta lingon
finrivet skal av 1 apelsin
1 dl ljus sirap
1 1/2 tsk salt
2 krm peppar

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentar

Gunilla

2010-12-17

Skall det verkligen vara 2 dl äppelcidervinäger i rödkålen? Jag var skeptisk men era recept brukar vara bra, så OK, jag testade! Tyckte den blev alldeles för syrlig. Annars var det gott med lite annorlunda smaktillsatser. Gör nu en ny sats utan vinäger för blanda ut originalet, hoppas det blir lagom. MVH Gunilla