Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Rimlag med svartpeppar och äppelmust

Ska du grilla fläsk ikväll? Pröva att rimma det i en saltlag med svartpeppar och äppelmust innan du lägger det på grillen. I grillvärlden kallas det ”brine” och det ger mörare kött med en härlig smak. Så lyckas du med fläsk på grillen!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 l portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rimlag: Blanda alla ingredienser tills saltet löser sig.
  2. Kött: Lägg köttet i rimlagen och rimma köttet i kylskåp 6-10 timmar.
  3. Skölj köttet med kallt vatten och torka med hushållspapper och låt gärna vila innan grillning. Grilla på indirekt värme tills innertemperaturen är 72˚C.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 2 l
Rimlag
  • 2 l äppelmust
  • knappt 5 msk salt (ca 5 msk motsvarar 100 g)
  • ca 20 lätt krossade svartpepparkorn
Kött
  • 900 g pluma eller annat fläskkött
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer