Rimlag med svartpeppar och äppelmust

8
1
Rimlag med svartpeppar och äppelmust

Ska du grilla fläsk ikväll? Pröva att rimma det i en saltlag med svartpeppar och äppelmust innan du lägger det på grillen. I grillvärlden kallas det ”brine” och det ger mörare kött med en härlig smak. Så lyckas du med fläsk på grillen!

Skriv ut
Rimlag med svartpeppar och äppelmust

Ingredienser

2 l

Rimlag

2 l
äppelmust
knappt 5 msk
salt (ca 5 msk motsvarar 100 g)
ca 20
lätt krossade svartpepparkorn

Kött

900 g
pluma eller annat fläskkött

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentar

Johan

2021-01-21

Blir det ännu godare om det rimmas längre tid i kylskåpet eller blir det för salt?

Testa liknande recept