Rimlag med fänkål, timjan och honung

0 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Rimlag med fänkål, timjan och honung

Rimma fläskköttet i en smaksatt saltlag innan du grillar det, så blir det både mörare och mer smakrikt. Med fänkål, timjan och honung får du en kombination av sälta och sötma som tränger in på djupet i köttet. I grillvärlden kallas det för ”brine”, och det är en smakupplevelse utöver det vanliga.

Rimlag med fänkål, timjan och honung

Ingredienser

2 liter

Rimlag

2 l vatten
4 msk fänkålsfrön
1 msk torkad timjan
ca 20 hela svartpepparkorn
knappt 5 msk salt (ca 5 msk motsvarar 100 g)
60 g honung (60 g motsvarar ca 3 msk)

Kött

900 g pluma eller annat fläskkött

Gör så här

06:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Testa liknande recept

  • Rimlag med svartpeppar och äppelmust
    Betyg 3.4 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Rimlag med earl grey
    0 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Rimlag med öl
    Betyg 2.3 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Fänkålsrubb
    Betyg 4.5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Grillad pluma med fänkålsrubb
    Betyg 4.2 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Rimlag med enbär
    Betyg 3 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad