Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Rimlag med fänkål, timjan och honung

(0)
1-4 TIM | Medel
Kommentarer
Spara
Börja laga

Rimma fläskköttet i en smaksatt saltlag innan du grillar det, så blir det både mörare och mer smakrikt. Med fänkål, timjan och honung får du en kombination av sälta och sötma som tränger in på djupet i köttet. I grillvärlden kallas det för ”brine”, och det är en smakupplevelse utöver det vanliga.

Ingredienser

Portioner: 2 l
Rimlag
  • 2 l vatten
  • 4 msk fänkålsfrön
  • 1 msk torkad timjan
  • ca 20 hela svartpepparkorn
  • knappt 5 msk salt (ca 5 msk motsvarar 100 g)
  • 60 g honung (60 g motsvarar ca 3 msk)
Kött
  • 900 g pluma eller annat fläskkött
Lägg till i inköpslistan

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 l portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rimlag: Koka upp vattnet. Stöt fänkål, timjan och svartpeppar i en mortel. Blanda salt, honung och kryddor med det heta vattnet och låt kallna.
  2. Kött: Lägg köttet i rimlagen och rimma köttet i kylskåp 6-10 timmar.
  3. Skölj köttet med kallt vatten och torka med hushållspapper och låt gärna vila innan grillning. Grilla på indirekt värme tills innertemperaturen är 72˚C.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.