Rimlag med fänkål, timjan och honung

0
0
Rimlag med fänkål, timjan och honung

Rimma fläskköttet i en smaksatt saltlag innan du grillar det, så blir det både mörare och mer smakrikt. Med fänkål, timjan och honung får du en kombination av sälta och sötma som tränger in på djupet i köttet. I grillvärlden kallas det för ”brine”, och det är en smakupplevelse utöver det vanliga.

Skriv ut
Rimlag med fänkål, timjan och honung

Ingredienser

2 l

Rimlag

2 l
vatten
4 msk
fänkålsfrön
1 msk
torkad timjan
ca 20
hela svartpepparkorn
knappt 5 msk
salt (ca 5 msk motsvarar 100 g)
60 g
honung (60 g motsvarar ca 3 msk)

Kött

900 g
pluma eller annat fläskkött

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

0

Kommentarer

Testa liknande recept