Rimlag med fänkål, timjan och honung

0 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Rimlag med fänkål, timjan och honung

Rimma fläskköttet i en smaksatt saltlag innan du grillar det, så blir det både mörare och mer smakrikt. Med fänkål, timjan och honung får du en kombination av sälta och sötma som tränger in på djupet i köttet. I grillvärlden kallas det för ”brine”, och det är en smakupplevelse utöver det vanliga.

Rimlag med fänkål, timjan och honung

Ingredienser

2 liter

Rimlag

2 l vatten
4 msk fänkålsfrön
1 msk torkad timjan
ca 20 hela svartpepparkorn
knappt 5 msk salt (ca 5 msk motsvarar 100 g)
60 g honung (60 g motsvarar ca 3 msk)

Kött

900 g pluma eller annat fläskkött

Gör så här

06:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

0 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Rimlag med svartpeppar och äppelmust
Betyg 3.4 av 5.8 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Rimlag med earl grey
0 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Rimlag med öl
Betyg 2.3 av 5.4 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Fänkålsrubb
Betyg 4.5 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Grillad pluma med fänkålsrubb
Betyg 4 av 5.5 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Rimlag med enbär
Betyg 3 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad