Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Enkel

Rimlag med ingefära

I detta recept möter vi rimlag med ingefära. En spännande smakkombination av ingefära, japansk soja och muscovadosocker som tillsammans utgör en läcker och smakrik rimlag med tydliga asiatiska influenser. Väl värd att testas!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 l portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda alla ingredienser väl i en stor bunke eller kastrull och rör runt tills saltet löst sig.
  2. Rimma köttet i lagen ca 6-10  timmar i kylen. 
  3. Skölj köttet under kallt vatten och torka med hushållspapper före tillagning.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Rimlagen räcker till ca 500 g fläsk eller kyckling.

Ingredienser

Portioner: 1 l
  • 8 dl vatten
  • 2 dl japansk soja
  • 1 msk salt (1 msk motsvarar 20 g)
  • 1 msk muskovadosocker (1 msk motsvarar 20 g)
  • 2 msk riven ingefära
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?