Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Hemlagad senap med mycket smak

En smakrik senap är en fröjd för smaklökarna och i detta recept lär vi oss att tillverka vår egen. Trevlig att ställa fram när det vankas korvgrillning eller varför inte passa på att använda den till en välsmakande marinad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda äppelmust och senapsfrön i en kastrull.
  2. Koka upp och låt sjuda 2 minuter. Rör ner honung, salt, socker, senapspulver, vinäger och olja.
  3. Mixa allt till en slät konsistens eller lite grov om du hellre föredrar det. Tillsätt mer olja om det behövs.
  4. Häll upp senapen i en väl rengjord glasburk och låt den svälla minst 1 timme men gärna i några dagar.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 2 1/2 dl äppelmust
  • 2 påsar gula senapsfrön (à 26 g)
  • 2 påsar bruna senapsfrön (à 26 g)
  • 1 dl honung
  • 1 1/2 tsk salt
  • 2 msk strösocker
  • 1 msk senapspulver
  • 4 msk äppelcidervinäger
  • 1/2 dl rapsolja
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer