Rimlag med enbär | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Enkel

Rimlag med enbär

I detta recept för rimlag rimmas köttet med salvia och enbär som med sin karakteristiska smak ger extra smak åt köttet. Även socker får samsas i denna blandning och så det självklara saltet som hjälper köttet att dra till sig alla dessa goda smaker.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 1 l portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp vattnet.
  2. Stöt enbär och salviablad i en mortel och blanda med salt och strösocker i en stor bunke eller kastrull. Slå över det varma vattnet och låt svalna. 
  3. Rimma köttet i lagen ca 6-10 timmar i kylen. 
  4. Skölj köttet under kallt vatten och torka med hushållspapper före tillagning.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Rimlagen räcker till ca 500 g fläsk eller kyckling.

Ingredienser

Portioner: ca 1 l
  • 1 l vatten
  • 3 msk enbär
  • 1 kruka salvia
  • 2 1/2 msk salt (2,5 msk motsvarar 50 g)
  • 2 msk strösocker (2 msk motsvarar 30 g)
Lägg till i inköpslistan