Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Grillad pluma med fänkålsrubb

Pluma, eller kotlettkappa som det även kallas, sitter ovanpå bitar som karré och kotlett. Köttet passar perfekt på grillen tillsammans med rubb gjord på fänkål, oregano och paprikapulver.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2018
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Fänkålsrub: Mixa eller mortla ingredienserna till rubben.
  2. Gnid in pluman med kryddblandningen. Grilla på direkt värme 1–2 min per sida tills den får fin färg. Flytta till indirekt värme och grilla ytterligare 7–8 min under lock tills innertemperaturen är 65°C. Låt köttet vila ca 5 min innan det skärs upp.
  3. Sallad: Skala och skär ananas och melon i stora bitar eller skivor. Dela citronen.
  4. Grilla frukterna runt om tills de får färg. Grilla citronen på snittytan några minuter. Skär frukterna i mindre bitar och pressa över citronen. Blanda med smulad fetaost, olivolja, mynta och chiliflakes.
  5. Skiva köttet och servera med melonsallad och gärna nykokt färskpotatis eller grillat levainbröd.

För alla

Fri från gluten och ägg om lämpligt tillbehör serveras till.

Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost.
Gör mjölkproteinfri: uteslut fetaosten och välj mjölkproteinfritt ostalternativ.

Näringsvärdet är beräknat inkl färskpotatis.

Ingredienser

Portioner: 4
Fänkålsrub
  • 1 msk fänkålsfrön
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk salt
  • 700 g pluma av rapsgris
Sallad
  • 1 ananas
  • 1 kg vattenmelon
  • 1 citron
  • 150 g fetaost
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk finhackad mynta
  • 1 tsk chiliflakes
Till servering
  • färskpotatis eller grillat levainbröd
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3428 kJ / 820 kCal

Klimatguide

1,4 - 2,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept