Grillad pluma med fänkålsrubb

1
0
Grillad pluma med fänkålsrubb

Pluma, eller kotlettkappa som det även kallas, sitter ovanpå bitar som karré och kotlett. Köttet passar perfekt på grillen tillsammans med rubb gjord på fänkål, oregano och paprikapulver.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2018

Grillad pluma med fänkålsrubb

Ingredienser

4 portioner

Fänkålsrub

1 msk
fänkålsfrön
1 tsk
torkad oregano
1 tsk
paprikapulver
1 tsk
salt
700 g
pluma av rapsgris

Sallad

1
ananas
1 kg
vattenmelon
1
citron
150 g
fetaost
3 msk
olivolja
1 msk
finhackad mynta
1 tsk
chiliflakes

Till servering

färskpotatis eller grillat levainbröd

För alla

Fri från gluten och ägg om lämpligt tillbehör serveras till.

Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost.
Gör mjölkproteinfri: uteslut fetaosten och välj mjölkproteinfritt ostalternativ.

Näringsvärdet är beräknat inkl färskpotatis.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3428 KJ / 820 kCal
Fett 40 g
Salt 2.11 g
Kolhydrater 65 g
Protein 46 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept