Grillad pluma med fänkålsrubb

Betyg 4 av 5.
5 personer har röstat
2
Grillad pluma med fänkålsrubb

Pluma, eller kotlettkappa som det även kallas, sitter ovanpå bitar som karré och kotlett. Köttet passar perfekt på grillen tillsammans med rubb gjord på fänkål, oregano och paprikapulver.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2018

Grillad pluma med fänkålsrubb

Ingredienser

4 portioner

Fänkålsrub

1 msk fänkålsfrön
1 tsk torkad oregano
1 tsk paprikapulver
1 tsk salt
700 g pluma av rapsgris

Sallad

1 ananas
1 kg vattenmelon
1 citron
150 g fetaost
3 msk olivolja
1 msk finhackad mynta
1 tsk chiliflakes

Till servering

färskpotatis eller grillat levainbröd

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
5 personer har röstat

Kommentarer

Gjorde denna grillade sallad till ett annat plumarecept. Marinad gjordes av 3 krossade vitlöksklyftor, 1 msk ingefära (hade bara på kryddburk), 1 msk franska örter (också på kryddburk), 1 tsk kinesisk soja. 2 msk vit vinäger, 1 tsk honung, 2 msk rapsolja, 1 tsk sambal oelek, lite svartpeppar. Pluman fick ligga i marinad från morgonen till kvällen. Sedan var det grilldags! Första gången vi åt pluma och första gången grillad melon och ananas. Det var så gott till köttet. Modifierade dock salladsreceptet då vi bara var två personer; mindre mängd av allt förstås och uteslöt mynta. Tips! Blanda chiliflakes med olivolja i god tid innan salladen dressas - olivolja tar god smak och det blir jämnare. hetta. Vi gjorde klyftpotatis till - allt supergott!

Maria

2024-06-08

Köpte pluma på Ica. Nästintill oätligt. Fruktansvärt salt.

Rolf

2023-06-24

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är beräknat inkl färskpotatis.
Energi3428 KJ / 820 kCal
Fett40 g
Salt2.11 g
Kolhydrater65 g
Protein46 g

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Fänkålsrub med muskot och stjärnanis
Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Kycklingrub med anchochili
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Fänkålsrubb
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rimlag med svartpeppar och äppelmust
Betyg 3.4 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Nötströssel “Dukkah”
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kyckling-rub
Betyg 3 av 5.
4 personer har röstat
Under 15 min att tillaga