Grillad pluma med fänkålsrubb
Pluma, eller kotlettkappa som det även kallas, sitter ovanpå bitar som karré och kotlett. Köttet passar perfekt på grillen tillsammans med rubb gjord på fänkål, oregano och paprikapulver.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2018
Ingredienser
4 portioner
Fänkålsrub
1 msk fänkålsfrön
1 tsk torkad oregano
1 tsk paprikapulver
1 tsk salt
700 g pluma av rapsgris
Sallad
1 ananas
1 kg vattenmelon
1 citron
150 g fetaost
3 msk olivolja
1 msk finhackad mynta
1 tsk chiliflakes
Till servering
färskpotatis eller grillat levainbröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat inkl färskpotatis.
Energi3428 KJ / 820 kCal
Fett40 g
Salt2.11 g
Kolhydrater65 g
Protein46 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gjorde denna grillade sallad till ett annat plumarecept. Marinad gjordes av 3 krossade vitlöksklyftor, 1 msk ingefära (hade bara på kryddburk), 1 msk franska örter (också på kryddburk), 1 tsk kinesisk soja. 2 msk vit vinäger, 1 tsk honung, 2 msk rapsolja, 1 tsk sambal oelek, lite svartpeppar. Pluman fick ligga i marinad från morgonen till kvällen. Sedan var det grilldags! Första gången vi åt pluma och första gången grillad melon och ananas. Det var så gott till köttet. Modifierade dock salladsreceptet då vi bara var två personer; mindre mängd av allt förstås och uteslöt mynta. Tips! Blanda chiliflakes med olivolja i god tid innan salladen dressas - olivolja tar god smak och det blir jämnare. hetta. Vi gjorde klyftpotatis till - allt supergott!
Maria
2024-06-08Köpte pluma på Ica. Nästintill oätligt. Fruktansvärt salt.
Rolf
2023-06-24