Grillad pluma med fänkålsrubb

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
0
Grillad pluma med fänkålsrubb

Pluma, eller kotlettkappa som det även kallas, sitter ovanpå bitar som karré och kotlett. Köttet passar perfekt på grillen tillsammans med rubb gjord på fänkål, oregano och paprikapulver.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2018

Grillad pluma med fänkålsrubb

Ingredienser

4 portioner

Fänkålsrub

1 msk  fänkålsfrön
1 tsk  torkad oregano
1 tsk  paprikapulver
1 tsk  salt
700 g  pluma av rapsgris

Sallad

1   ananas
1 kg  vattenmelon
1   citron
150 g  fetaost
3 msk  olivolja
1 msk  finhackad mynta
1 tsk  chiliflakes

Till servering

färskpotatis eller grillat levainbröd

För alla

Fri från gluten och ägg om lämpligt tillbehör serveras till.

Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost.
Gör mjölkproteinfri: uteslut fetaosten och välj mjölkproteinfritt ostalternativ.

Näringsvärdet är beräknat inkl färskpotatis.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3428 KJ / 820 kCal
Fett40 g
Salt2.11 g
Kolhydrater65 g
Protein46 g

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Fänkålsrub med muskot och stjärnanis
Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Grillade fruktspett
Betyg 2.7 av 5.
72 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kycklingrub med anchochili
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Fänkålsrubb
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Nötströssel “Dukkah”
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kyckling-rub
Betyg 3 av 5.
4 personer har röstat
Under 15 min att tillaga