Rimlag med öl | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Enkel

Rimlag med öl

Att rimma kött eller kyckling i öl är både populärt och enkelt. Just i det här receptet föreslås en ale som tillsammans med muscovadosocker och timjan blandas ihop med vatten och salt, men har man inte just den sortens öl hemma går det självklart bra med en annan sort också.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 1 l portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Repa timjanen och blanda alla ingredienser tills saltet löst sig.
  2. Rimma köttet i lagen ca 6-10  timmar i kylskåp. 
  3. Skölj köttet under kallt vatten och torka med hushållspapper före tillagning.

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri öl.

Tips

Rimlagen räcker till ca 500 g fläsk eller kyckling.

Ingredienser

Portioner: ca 1 l
  • 1/2 kruka timjan
  • 33 cl öl (gärna ale)
  • 6 1/2 dl vatten
  • 2 msk salt (2 msk salt motsvarar 50 g)
  • 1 msk muskovadosocker (1 msk motsvarar 20 g)
Lägg till i inköpslistan