Krämig paprikapasta med rosmarin och kronärtskockor

7
1 Klimatsmart
Krämig paprikapasta med rosmarin och kronärtskockor

Grönt är faktiskt skönt, och det är något vi har tagit vara på i denna rätt! Kronärtskockor, salladsärtor och mâchesallad får din tallrik att se oemotståndligt god ut! Sen, ihop med pesto och strimlad paprika smakar den ju också likaså!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 31 2020

Krämig paprikapasta med rosmarin och kronärtskockor

Ingredienser

4 portioner
4
port pasta (gärna mezze maniche)
150 g
salladsärtor
1/2
kruka rosmarin
1
röd paprika
1
förp marinerade kronärtskockor (à 290 g)
1
förp grillad strimlad paprika (à 200 g)
2 1/2 dl
matlagningsgrädde
1
förp pestopaprika (à 130 g)
-
salt
-
peppar
65 g
mâchesallad

För alla

Kontrollera noga innehållet i peston.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfri pesto.
Gör äggfri: Känsliga äggallergiker bör välja pesto utan ost med konserveringsämnet E1105 Lysozym. Välj äggfri pasta.

Gör så här

Tips

Stek den färska paprikan i lite av oljan från kronärtskockorna, tillsätt rosmarinen och lite pressad vitlök.

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentar

Jukka

2020-04-18

Riktigt gott

Näringsvärde per portion

Energi 2323 KJ / 554 kCal
Fett 25 g
Salt 2 g
Kolhydrater 64 g
Protein 15 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept