Krämig paprikapasta med rosmarin och kronärtskockor

8
2 Klimatsmart
Krämig paprikapasta med rosmarin och kronärtskockor

Grönt är faktiskt skönt, och det är något vi har tagit vara på i denna rätt! Kronärtskockor, salladsärtor och mâchesallad får din tallrik att se oemotståndligt god ut! Sen, ihop med pesto och strimlad paprika smakar den ju också likaså!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 31 2020

Krämig paprikapasta med rosmarin och kronärtskockor

Ingredienser

4 portioner
4 port pasta (gärna mezze maniche)
150 g salladsärtor
1/2 kruka rosmarin
1 röd paprika
1 förp marinerade kronärtskockor (à 290 g)
1 förp grillad strimlad paprika (à 200 g)
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 förp pestopaprika (à 130 g)
salt
peppar
65 g mâchesallad

För alla

Kontrollera noga innehållet i peston.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfri pesto.
Gör äggfri: Känsliga äggallergiker bör välja pesto utan ost med konserveringsämnet E1105 Lysozym. Välj äggfri pasta.

Gör så här

Tips

Stek den färska paprikan i lite av oljan från kronärtskockorna, tillsätt rosmarinen och lite pressad vitlök.

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentarer

Emma

2021-08-10

Gott! Lite mycket rosmarin för min smak, minskar ner det till nästa gång

Jukka

2020-04-18

Riktigt gott

Näringsvärde per portion

Energi 2323 KJ / 554 kCal
Fett 25 g
Salt 2 g
Kolhydrater 64 g
Protein 15 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden