Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Spenatpasta med ricotta och rostade solrosfrön

Trots kort tid i köket blir resultatet en krämig pastarätt med smak av spenat, vitlök och tomat. På toppen rostade solroskärnor som både är dekorativa och ger en god brytning med viss sälta till den krämiga pastan.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 34, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finhacka lök och vitlök.
  2. Fräs all lök i olivoljan och tillsätt spenaten. Låt fräsa tills all vätska ångat bort. Låt svalna och blanda med ricottan.
  3. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Blanda pastan med spenatröran.
  4. Skiva tomaterna. Vänd försiktigt ner tomater och ruccola i pastan. Smaka av med salt och peppar.
  5. Rosta solroskärnorna gyllenbruna i en torr het stekpanna med lite salt.
  6. Servera pastan toppad med solroskärnor.

För alla

Kontrollera innehållet i pastan. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: Använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: Byt ut ricottan mot laktosfri crème fraiche eller färskost.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut ricottan mot Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: Använd äggfri pasta.

Tips

Barnknepet: Servera ruccolan vid sidan av om barnen gärna vill separera ingredienserna.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 rödlök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • 65 g babyspenat
  • 200 g ricottaost
  • 4 port pasta (gärna rigate)
  • 4 tomater
  • 65 g ruccola
  • salt och peppar
  • 1/2 dl solroskärnor
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2249 kJ / 540 kCal