Torskrygg i paket med potatis- och ärtsallad
Härlig variant på potatissallad med färskpotatis, sockerärtor, gröna ärtor samt både färsk dill och gräslök. Toppa din potatissallad med smakrik Västerbottensost för extra god smak. Servera till torskryggfiléer som grillas i paket på grillen.
Ingredienser
6 portioner
Potatis- och ärtsallad
1 1/5 kg färskpotatis
150 g sockerärtor
250 g frysta gröna ärtor
20 g färsk dill
20 g färsk gräslök
65 g babyspenat
2 msk olivolja
150 g Västerbottensost
Fisk
2 förp frysta torskryggfiléer (à 420 g)
1 msk seafood & fish kryddblandning
125 g smör
2 citroner
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2590 KJ / 618 kCal
Fett32 g
Salt1 g
Kolhydrater41 g
Protein37 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gott! Jag hade ingen fisk- och skaldjurskrydda så jag smälte smöret och blandade med saffran, dill och vitlök och hällde över fisken. Som jag körde i ugnen istället för på grillen.
Carola
2023-12-11Salta gärna fisken också så smakar det mer.
Christer
2022-07-31