Ricottapasta med brynt smör och salvia

Betyg 3 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Ricottapasta med brynt smör och salvia

Den härliga doften av brynt smör och salvia sprider sig i köket när du fixar den här snabba pastamåltiden. Tortelloni fylld med spenat och krämig ricotta serveras tillsammans med mycket grönsaker som lök, gröna ärter och spenat. Allt toppas av det brynta smöret, färsk salvia och naturligtvis parmesanost.

Ricottapasta med brynt smör och salvia

Ingredienser

4 portioner
1/2 kruka salvia
1 silverlök
50 g smör
2 förp färsk pasta tortelloni ricotta spenat (à 250 g)
2 dl frysta gröna ärtor
65 g babyspenat
salt
svartpeppar
1 dl flagad parmesan

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

2 st
  • Smaken var god, men ärtorna passade inte riktigt till tycker jag. Stekte även löken och lät salvia fräsa med det brynta smöret lite. Känns konstigt med rå lök till pasta.

    Karolina

  • det här var ingen höjdare direkt

    Andreas

Näringsvärde per portion

Energi2298 KJ / 538 kCal
Fett31 g
Salt2.5 g
Kolhydrater46 g
Protein19 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Ricottafritters med grön pestosallad
    Betyg 3.6 av 5.22 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Fylld pasta med ärtor och mozzarella
    Betyg 3.8 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Lasagne bianca med salsiccia
    Betyg 4.6 av 5.29 personer har röstat
    Receptet har 9 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Citronärter
    Betyg 5 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad