Ricottabiffar med ris och yoghurtsås
![Ricottabiffar med ris och yoghurtsås](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_71957/cf_259/ricottabiffar_med_ris_och_yoghurtsas.jpg)
Ett spännande recept där vi bjuder på biffar gjorda av krämig ricottaost och finhackad basilika. Ricottaosten ger en mjuk och len smak och passar perfekt ihop med tillbehören i form av syrlig tomatsallad och svalkande youghurtsås. Servera tillsammans med nykokt ris.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 11 2013
![Ricottabiffar med ris och yoghurtsås](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_71957/cf_259/ricottabiffar_med_ris_och_yoghurtsas.jpg)
Ingredienser
4 portioner
Ricottabiffar
1 ägg
1/4 kruka basilika
500 g ricottaost
2 1/2 msk vetemjöl + 2 dl till panering
salt och svartpeppar
3 msk olivolja
4 portioner ris (gärna basmati)
Yoghurtsås
1/4 kruka basilika
2 dl matyoghurt
1 vitlöksklyfta
salt och svartpeppar
Tomatsallad
1/2 rödlök
2 msk rödvinsvinäger
2 tsk strösocker
250 g körsbärstomater
1/2 påse (à 65 g) rucola
salt och svartpeppar
För alla
Rätten innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: byt ut ricottaosten mot tofu och riv den på grova sidan av rivjärnet.
Gör glutenfri: använd glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: byt ut ricottaosten mot tofu och riv den på grova sidan av rivjärnet.
Gör så här
Tips
Kockknepet: Fritera! Gör mindre bollar och fritera dem, krispigt och läckert.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3018 KJ / 722 kCal
Fett29.6 g
Kolhydrater86.1 g
Protein25.5 g
Kommentarer