Ricottabiffar med ris och yoghurtsås
Ett spännande recept där vi bjuder på biffar gjorda av krämig ricottaost och finhackad basilika. Ricottaosten ger en mjuk och len smak och passar perfekt ihop med tillbehören i form av syrlig tomatsallad och svalkande youghurtsås. Servera tillsammans med nykokt ris.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 11 2013
Ingredienser
4 portioner
Ricottabiffar
1 ägg
1/4 kruka basilika
500 g ricottaost
2 1/2 msk vetemjöl + 2 dl till panering
salt
svartpeppar
3 msk olivolja
4 portioner ris (gärna basmati)
Yoghurtsås
1/4 kruka basilika
2 dl matyoghurt
1 vitlöksklyfta
salt
svartpeppar
Tomatsallad
1/2 rödlök
2 msk rödvinsvinäger
2 tsk strösocker
250 g körsbärstomater
1/2 påse (à 65 g) rucola
salt
svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3018 KJ / 722 kCal
Fett29.6 g
Kolhydrater86.1 g
Protein25.5 g
Kommentarer