Ricottabiffar med ris och yoghurtsås

Betyg 3.4 av 5.
8 personer har röstat
0
Ricottabiffar med ris och yoghurtsås

Ett spännande recept där vi bjuder på biffar gjorda av krämig ricottaost och finhackad basilika. Ricottaosten ger en mjuk och len smak och passar perfekt ihop med tillbehören i form av syrlig tomatsallad och svalkande youghurtsås. Servera tillsammans med nykokt ris.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 11 2013

Ricottabiffar med ris och yoghurtsås

Ingredienser

4 portioner

Ricottabiffar

1   ägg
1/4   kruka basilika
500 g  ricottaost
2 1/2 msk  vetemjöl + 2 dl till panering
salt och svartpeppar
3 msk  olivolja
4   portioner ris (gärna basmati)

Yoghurtsås

1/4   kruka basilika
2 dl  matyoghurt
1   vitlöksklyfta
salt och svartpeppar

Tomatsallad

1/2   rödlök
2 msk  rödvinsvinäger
2 tsk  strösocker
250 g  körsbärstomater
1/2   påse (à 65 g) rucola
salt och svartpeppar

För alla

Rätten innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: byt ut ricottaosten mot tofu och riv den på grova sidan av rivjärnet.

Gör så här

Tips

Kockknepet: Fritera! Gör mindre bollar och fritera dem, krispigt och läckert.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
8 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3018 KJ / 722 kCal
Fett29.6 g
Kolhydrater86.1 g
Protein25.5 g

Testa liknande recept

Under 30 min att tillaga
Spenatpasta med ricotta och rostade solrosfrön
Betyg 2.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Cannelloni med skinka och ruccola
Betyg 3 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Portabello med tomat och ricotta
Betyg 2.7 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Papardelle med tomat, grönpeppar och ricotta
Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kycklingfärsbiffar med bondsallad och basilikaricotta
Betyg 3 av 5.
15 personer har röstat
Under 30 min att tillaga