Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Ricottabiffar med ris och yoghurtsås

Ett spännande recept där vi bjuder på biffar gjorda av krämig ricottaost och finhackad basilika. Ricottaosten ger en mjuk och len smak och passar perfekt ihop med tillbehören i form av syrlig tomatsallad och svalkande youghurtsås. Servera tillsammans med nykokt ris.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 11, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ricottabiffar: Lägg äggulan och äggvitan i varsin bunke.
  2. Hacka basilikan. Blanda ricottan med basilikan, 2 1/2 msk mjöl och äggulan till en smet. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm svartpeppar.
  3. Vispa äggvitan till ett fast skum och vänd ner i smeten. Låt den stå ca 10 minuter.
  4. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  5. Yoghurtsås: Hacka basilikan. Blanda yoghurt med basilika och pressad vitlök. Smaka av med salt och peppar.
  6. Tomatsallad: Skala och finhacka löken. Blanda den med vinäger och socker. Halvera tomaterna och blanda med löken och ruccolan. Krydda med salt och peppar.
  7. Häll ut mjölet till paneringen på en tallrik. Lägg 1/2 dl stora klickar av röran på mjölet. Strö mjöl ovanpå och forma försiktigt till 8 biffar mellan mjöliga händerna.
  8. Stek biffarna i olivoljan ca 3 minuter på varje sida.
  9. Servera tillsammans med ris, tomatsallad och yoghurtsås.

För alla

Rätten innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: byt ut ricottaosten mot tofu och riv den på grova sidan av rivjärnet.

Tips

Kockknepet: Fritera! Gör mindre bollar och fritera dem, krispigt och läckert.

Ingredienser

Portioner: 4
Ricottabiffar
  • 1 ägg
  • 1/4 kruka basilika
  • 500 g ricottaost
  • 2 1/2 msk vetemjöl + 2 dl till panering
  • salt och svartpeppar
  • 3 msk olivolja
  • 4 portioner ris (gärna basmati)
Yoghurtsås
  • 1/4 kruka basilika
  • 2 dl matyoghurt
  • 1 vitlöksklyfta
  • salt och svartpeppar
Tomatsallad
  • 1/2 rödlök
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 2 tsk strösocker
  • 250 g körsbärstomater
  • 1/2 påse (à 65 g) ruccola
  • salt och svartpeppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3018 kJ / 722 kCal