Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Cannelloni med skinka och ruccola

Denna cannelloni är fylld med zucchini, skinka och ricottaost. En enkel rätt att tillaga då du tillsätter färdig pastasås över de ihoprullade lasagneplattorna. Servera med oliver och rucola för en pepprigare smak.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 33, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225˚C.
  2. Lägg ut lasagneplattorna på skärbrädan. Skiva med hjälp av en osthyvel långa remsor av zucchini.
  3. Bred på 1 msk ricotta på varje pastaplatta. Krydda alltsammans med salt och peppar. Lägg på zucchini och skinka, rulla ihop.
  4. Smörj en ugnssäker form med olivolja och lägg i rullarna.
  5. Blanda tomatsåsen med 1 dl vatten och häll över rullarna, klicka på resterande ricotta och sätt in formen mitt i ugnen och baka av i ca 20 minuter.
  6. Servera cannellonin med ruccola och oliver.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på pastasåsen. Rätten innehåller mjölkprotein.
Glutenfri: använd glutenfria lasagneplattor som förkokas några minuter så att de går att rulla.
Laktosfri: byt ut ricottan mot laktosfri cream cheese.
Äggfri: använd lasagneplattor utan ägg.

 

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g färska lasagneplattor
  • 1 zucchini
  • 250 g ricottaost
  • salt och peppar
  • 240 g rökt skinka
  • 1 msk olivolja
  • 1 förp pastasås med basilika (à 390 g)
  • 1 dl vatten
Till servering
  • 65 g ruccola
  • 1 burk gröna oliver (à 140 g)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2580 kJ / 607 kCal