Cannelloni med skinka och ruccola
Denna cannelloni är fylld med zucchini, skinka och ricottaost. En enkel rätt att tillaga då du tillsätter färdig pastasås över de ihoprullade lasagneplattorna. Servera med oliver och rucola för en pepprigare smak.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 33 2011
Ingredienser
4 portioner
400 g färska lasagneplattor
1 zucchini
250 g ricottaost
salt
peppar
240 g rökt skinka
1 msk olivolja
1 förp pastasås med basilika (à 390 g)
1 dl vatten
Till servering
65 g rucola
1 burk gröna oliver (à 140 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2580 KJ / 607 kCal
Fett23.8 g
Kolhydrater66 g
Protein32.7 g
Kommentarer
Supergott! Utifrån 400 g pastaplattor blir det som nämnt en massa rullar, vi fick använda 2 gratängformar, mera skinka, utöka ricottan med creme fraiche och tomatsåsen med krossade tomater. Det hade nog räckt perfekt om det hade varit 200 g pastaplattor troligtvis.
Josefine
2011-09-30Mkt god rätt som hela familjen gillade! I inköpslistan står det 200 gr färska lasagneplattor och 120 gr skinka (kanske bättre proportion till såsen och ricottan, som inte räckte till de större mängderna pasta och skinka i receptet). Vilka mängder ska det vara? Jag utökade såsen med en förpackning ICA pastasås med oliver (à 390 g) - mums!
Emma
2011-08-23Gillade verkligen detta! Smakerna var jättebra. Blev många rullar men såsen räckte inte riktigt till att täcka alla rullar. Tar mer sås nästa gång. Funkade bra med vanlig riven ost!
Anna
2011-08-20