Papardelle med tomat, grönpeppar och ricotta | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Papardelle med tomat, grönpeppar och ricotta

Papardelle är breda pastaband som i den här italienska rätten blandats med en tomatsås med viss hetta från grönpeppar. Pastarätten toppas med ruccola och krämig ricotta.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 6, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finhacka vitlök. Fräs den i olivoljan i en kastrull. Skölj och tärna tomaterna. Lägg tomathacket i en kastrull och tillsätt vatten, tomatpuré, honung, balsamicovinäger, krossad grönpeppar, salt och peppar. Låt puttra utan lock ca 15 minuter.
  2. Koka pappardellen enligt anvisningen på förpackningen. 
  3. Strimla salamin.
  4. Blanda pappardellen med tomatsåsen, toppa med salami, klicka på ricottan och lägg på ruccola.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korven. I övrigt innehåller rätten gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: byt ut ricottan mot laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut ricottan mot Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Tips

Barnknepet: Blir grönpepparsmaken för dominant så går det bra att byta ut den mot timjan.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • 6 tomater
  • 1/2 dl vatten
  • 1 msk tomatpuré
  • 1/2 msk honung
  • 2 msk balsamicovinäger
  • 1 msk grönpeppar
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 500 g färsk pasta (gärna papardelle)
  • 250 g salami
  • 1 dl ricottaost
  • 65 g ruccola
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2839 kJ / 681 kCal