Girasole med ricotta och tomat- och ruccolasallad

8
0 Klimatsmart
Girasole med ricotta och tomat- och ruccolasallad

En fylld girasolepasta går enkelt att svänga ihop och smakar ljuvligt av tomat, mozzarella och basilika. Servera den med en pastasås toppad med ricotta och en sallad gjord på ruccola, plommontomater och färsk persilja. Smaklig pasta önskar vi!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 10 2019

Girasole med ricotta och tomat- och ruccolasallad

Ingredienser

4 portioner

Sallad

1/2
förp plommontomater (à 500 g)
1/2
ask färsk persilja (à 20 g)
1/2 msk
rödvinsvinäger
1/2 msk
olivolja
-
salt
-
peppar
65 g
rucola

Sås

1
förp pastasås med basilika (à 390 g)
1/2 krm
cayennepeppar

Pasta

150 g
haricots verts (bönor)
2
förp färsk pasta à 250 g (gärna girasole, tomat, mozzarella och basilika)
1 dl
ricottaost

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri fylld pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri fylld pasta.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri fylld pasta.
Gör äggfri: välj äggfri fylld pasta.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2044 KJ / 496 kCal
Fett 23 g
Salt 2.6 g
Kolhydrater 52 g
Protein 19 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept