Girasole med ricotta och tomat- och ruccolasallad
En fylld girasolepasta går enkelt att svänga ihop och smakar ljuvligt av tomat, mozzarella och basilika. Servera den med en pastasås toppad med ricotta och en sallad gjord på ruccola, plommontomater och färsk persilja. Smaklig pasta önskar vi!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 10 2019
Ingredienser
4 portioner
Sallad
1/2 förp plommontomater (à 500 g)
1/2 ask färsk persilja (à 20 g)
1/2 msk rödvinsvinäger
1/2 msk olivolja
salt
peppar
65 g rucola
Sås
1 förp pastasås med basilika (à 390 g)
1/2 krm cayennepeppar
Pasta
150 g haricots verts (bönor)
2 förp färsk pasta à 250 g (gärna girasole, tomat, mozzarella och basilika)
1 dl ricottaost
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2044 KJ / 496 kCal
Fett23 g
Salt2.6 g
Kolhydrater52 g
Protein19 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer