Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Ricotta- och spenatbollar i tomatsås

Vego när det är som godast! För vem kan motstå ricotta- och spenatbollar i tomatsås? Serveras bäst med pasta, basilika och parmesan.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2018
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina spenaten och krama ur vätskan noga. Blanda
 med ricotta, ägg, vetemjöl, muskot, parmesan, salt och peppar. Forma till ca 25 st bollar (för 4 port) med oljade händer. Stek bollarna i olja tills de får fin färg runtom.
  2. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Värm tomatsåsen. 
  3. Till servering: Servera ricotta- och spenatbollarna med pastan och tomatsåsen. Toppa med basilika och parmesan.

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 250 g fryst hackad spenat
  • 250 g ricottaost
  • 1 litet ägg
  • ca 3 dl vetemjöl
  • 1 krm riven muskot
  • 1 dl riven parmesanost
  • 3/4 tsk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar
  • 250 g valfri pasta
  • 1 förp tomatsås (gärna med basilika) à 390 g
  • rapsolja
Till servering
  • färsk basilika
  • riven parmesanost
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2642 kJ / 633 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept