Ricotta- och spenatbollar i tomatsås

30
12
Ricotta- och spenatbollar i tomatsås

Vego när det är som godast! För vem kan motstå ricotta- och spenatbollar i tomatsås? Serveras bäst med pasta, basilika och parmesan.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2018

Ricotta- och spenatbollar i tomatsås

Ingredienser

4 portioner
250 g fryst hackad spenat
250 g ricottaost
1 litet ägg
ca 2 1/2 - 3 dl vetemjöl
1 krm riven muskot
1 dl riven parmesan
3/4 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
250 g valfri pasta
1 förp tomatsås (gärna med basilika) à 390 g
rapsolja

Till servering

färsk basilika
riven parmesan

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

30

Kommentarer

Anna

2022-01-17

Smaklöst och mjölig konsistens, men lätta att göra! - Missade att läsa kommentarerna innan.

Ingrid

2021-02-14

Valde att ha endast 3/4 dels dl mjöl. Blev kladdiga, inga bullar, men lätta och så himla goda!

Mari

2021-01-12

Minska mjölet så blir de jättegoda 😋 tog 1 dl vetemjöl 👌🏼

Näringsvärde per portion

Energi 2642 KJ / 633 kCal
Fett 20 g
Salt 3.24 g
Kolhydrater 83 g
Protein 26 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden