Ricotta- och spenatbollar i tomatsås

Betyg 3.9 av 5.
31 personer har röstat
12
Ricotta- och spenatbollar i tomatsås

Vego när det är som godast! För vem kan motstå ricotta- och spenatbollar i tomatsås? Serveras bäst med pasta, basilika och parmesan.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2018

Ricotta- och spenatbollar i tomatsås

Ingredienser

4 portioner
250 g fryst hackad spenat
250 g ricottaost
1 litet ägg
ca 2 1/2 - 3 dl vetemjöl
1 krm riven muskot
1 dl riven parmesan
3/4 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
250 g valfri pasta
1 förp tomatsås (gärna med basilika) à 390 g
rapsolja

Till servering

färsk basilika
riven parmesan

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.9 av 5.
31 personer har röstat

Kommentarer

Smaklöst och mjölig konsistens, men lätta att göra! - Missade att läsa kommentarerna innan.

Anna

2022-01-17

Valde att ha endast 3/4 dels dl mjöl. Blev kladdiga, inga bullar, men lätta och så himla goda!

Ingrid

2021-02-14

Minska mjölet så blir de jättegoda 😋 tog 1 dl vetemjöl 👌🏼

Mari

2021-01-12

Näringsvärde per portion

Energi2642 KJ / 633 kCal
Fett20 g
Salt3.24 g
Kolhydrater83 g
Protein26 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Tortellini med tomatsås
Betyg 3.3 av 5.
20 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Gratinerade pastarullar
Betyg 3.9 av 5.
14 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Spenatgnocchi med ricotta
Betyg 4.5 av 5.
21 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Spenatpasta med ricotta och rostade solrosfrön
Betyg 2.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Varmrökt potatissallad
Betyg 2.4 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ricottafritters med grön pestosallad
Betyg 3.5 av 5.
19 personer har röstat
Under 30 min att tillaga