Ricotta- och spenatbollar i tomatsås
Vego när det är som godast! För vem kan motstå ricotta- och spenatbollar i tomatsås? Serveras bäst med pasta, basilika och parmesan.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2018
Ingredienser
4 portioner
250 g fryst hackad spenat
250 g ricottaost
1 litet ägg
ca 2 1/2 - 3 dl vetemjöl
1 krm riven muskot
1 dl riven parmesan
3/4 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
250 g valfri pasta
1 förp tomatsås (gärna med basilika) à 390 g
rapsolja
Till servering
färsk basilika
riven parmesan
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2642 KJ / 633 kCal
Fett20 g
Salt3.24 g
Kolhydrater83 g
Protein26 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Smaklöst och mjölig konsistens, men lätta att göra! - Missade att läsa kommentarerna innan.
Anna
2022-01-17Valde att ha endast 3/4 dels dl mjöl. Blev kladdiga, inga bullar, men lätta och så himla goda!
Ingrid
2021-02-14Minska mjölet så blir de jättegoda 😋 tog 1 dl vetemjöl 👌🏼
Mari
2021-01-12