Ricotta- och spenatbollar i tomatsås

Betyg 3.9 av 5.31 personer har röstat
Receptet har 12 kommentarer
Ricotta- och spenatbollar i tomatsås

Vego när det är som godast! För vem kan motstå ricotta- och spenatbollar i tomatsås? Serveras bäst med pasta, basilika och parmesan.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2018

Ricotta- och spenatbollar i tomatsås

Ingredienser

4 portioner
250 g fryst hackad spenat
250 g ricottaost
1 litet ägg
ca 2 1/2 - 3 dl vetemjöl
1 krm riven muskot
1 dl riven parmesan
3/4 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
250 g valfri pasta
1 förp tomatsås (gärna med basilika) à 390 g
rapsolja

Till servering

färsk basilika
riven parmesan

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

12 st
  • Smaklöst och mjölig konsistens, men lätta att göra! - Missade att läsa kommentarerna innan.

    Anna

  • Valde att ha endast 3/4 dels dl mjöl. Blev kladdiga, inga bullar, men lätta och så himla goda!

    Ingrid

  • Minska mjölet så blir de jättegoda 😋 tog 1 dl vetemjöl 👌🏼

    Mari

  • Läste kommentarerna o testade med endast 2 dl vetemjöl. Det var jättegott!

    Lena

  • Går det göra dem glutenfria? Vilket mjöl är i sådanafall bäst att använda?

    Lina

    Hej Lina! Det går fint att göra dem glutenfria. Använd majsstärkelse eller mandelmjöl istället. Kanske behövs en något mindre mängd. Ha i lite mjöl i taget tills konsistensen är bra och det går att forma bollar! Lycka till! Hälsningar Michelle

    ICA-köket

  • Gjorde dem med bara 1dl mjöl, det funkade fint och de blev inte så degiga!

    Frida

  • Inte alls goda med den mjölmängden. Degiga :-( synd! Lät ju så gott!

    Josefin

  • Smaskigt och härligt kladdigt vegetariskt alternativ till köttbullar, rekommenderas varmt!

    Pontus

  • Degiga och med klen smak, tycker jag.

    Sofia

  • Funderade precis som Anna Larsdotter, ska det vara så mycket mjöl`?

    Irene

    Hej Irene! Stämmer bra med så mycket mjöl. Lycka till! Hälsningar Michelle

    ICA-köket

Näringsvärde per portion

Energi2642 KJ / 633 kCal
Fett20 g
Salt3.24 g
Kolhydrater83 g
Protein26 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Tortellini med tomatsås
    Betyg 3.3 av 5.20 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Gratinerade pastarullar
    Betyg 3.9 av 5.14 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Varmrökt potatissallad
    Betyg 2.4 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Spenatgnocchi med ricotta
    Betyg 4.5 av 5.21 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Ricottafritters med grön pestosallad
    Betyg 3.6 av 5.22 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad