Ricotta- och spenatbollar i tomatsås

Vego när det är som godast! För vem kan motstå ricotta- och spenatbollar i tomatsås? Serveras bäst med pasta, basilika och parmesan.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2018

Ingredienser
4 portioner
250 g fryst hackad spenat
250 g ricottaost
1 litet ägg
ca 2 1/2 - 3 dl vetemjöl
1 krm riven muskot
1 dl riven parmesan
3/4 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
250 g valfri pasta
1 förp tomatsås (gärna med basilika) à 390 g
rapsolja
Till servering
färsk basilika
riven parmesan
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2642 KJ / 633 kCal
Fett20 g
Salt3.24 g
Kolhydrater83 g
Protein26 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
12 stSmaklöst och mjölig konsistens, men lätta att göra! - Missade att läsa kommentarerna innan.
Anna
Valde att ha endast 3/4 dels dl mjöl. Blev kladdiga, inga bullar, men lätta och så himla goda!
Ingrid
Minska mjölet så blir de jättegoda 😋 tog 1 dl vetemjöl 👌🏼
Mari
Läste kommentarerna o testade med endast 2 dl vetemjöl. Det var jättegott!
Lena
Går det göra dem glutenfria? Vilket mjöl är i sådanafall bäst att använda?
Lina
Hej Lina! Det går fint att göra dem glutenfria. Använd majsstärkelse eller mandelmjöl istället. Kanske behövs en något mindre mängd. Ha i lite mjöl i taget tills konsistensen är bra och det går att forma bollar! Lycka till! Hälsningar Michelle
ICA-köket
Gjorde dem med bara 1dl mjöl, det funkade fint och de blev inte så degiga!
Frida
Inte alls goda med den mjölmängden. Degiga :-( synd! Lät ju så gott!
Josefin
Smaskigt och härligt kladdigt vegetariskt alternativ till köttbullar, rekommenderas varmt!
Pontus
Degiga och med klen smak, tycker jag.
Sofia
Funderade precis som Anna Larsdotter, ska det vara så mycket mjöl`?
Irene
Hej Irene! Stämmer bra med så mycket mjöl. Lycka till! Hälsningar Michelle
ICA-köket