Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Spjäll med aprikos och chili

Revbensspjäll marinerade i en sötstark marinad av aprikos och chili som gör sig urgott på grillen. Grillade revbensspjäll kan ge väldigt olika smakupplevelser beroende på marinad eller glaze. Ha gärna ner lite björkved i grillen och locket på, så får spjällen en rökt smak.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda jalapeñon med aprikospurén, vinägern och oljan. Smaka av med salt.
  2. Kladda in spjället med aprikosröran.
  3. Kör 4 timmar i rök eller lika länge i grillen på cirka 150˚C. Elda med både briketter och björkved och ha locket på.

Recept och bild från boken Grilla med Niklas, Tukan förlag.

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 2 msk hackad inlagd jalapeño (finns på burk)
  • 2 dl aprikospuré (barnmatsvarianten i burk är bra, den mixad med päron funkar också)
  • 1 msk vinäger
  • 1 msk olja
  • salt
  • 1 kg tjocka revbensspjäll
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Kupongen är laddad

Valfri rapsgrisprodukt styckevara

10:- Rabatt

Scan 400-550 g

Mer info

Kupongen är laddad

Valfri rapsgrisprodukt kilovara

10:- Rabatt

Scan 500 g - 1,2 kg

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 1481 kJ / 354 kCal