Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Spjäll med aprikos och chili

Revbensspjäll marinerade i en sötstark marinad av aprikos och chili som gör sig urgott på grillen. Grillade revbensspjäll kan ge väldigt olika smakupplevelser beroende på marinad eller glaze. Ha gärna ner lite björkved i grillen och locket på, så får spjällen en rökt smak.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda jalapeñon med aprikospurén, vinägern och oljan. Smaka av med salt.
  2. Kladda in spjället med aprikosröran.
  3. Kör 4 timmar i rök eller lika länge i grillen på cirka 150˚C. Elda med både briketter och björkved och ha locket på.

Recept och bild från boken Grilla med Niklas, Tukan förlag.

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 2 msk hackad inlagd jalapeño (finns på burk)
  • 2 dl aprikospuré (barnmatsvarianten i burk är bra, den mixad med päron funkar också)
  • 1 msk vinäger
  • 1 msk olja
  • salt
  • 1 kg tjocka revbensspjäll
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1481 kJ / 354 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer