Spjäll med aprikos och chili

Betyg 2.8 av 5.6 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Spjäll med aprikos och chili

Revbensspjäll marinerade i en sötstark marinad av aprikos och chili som gör sig urgott på grillen. Grillade revbensspjäll kan ge väldigt olika smakupplevelser beroende på marinad eller glaze. Ha gärna ner lite björkved i grillen och locket på, så får spjällen en rökt smak.

Spjäll med aprikos och chili

Ingredienser

6 portioner
2 msk hackad inlagd jalapeño (finns på burk)
2 dl aprikospuré (barnmatsvarianten i burk är bra, den mixad med päron funkar också)
1 msk vinäger
1 msk olja
salt
1 kg tjocka revbensspjäll

Gör så här

04:00:00
Recept och bild från boken Grilla med Niklas, Tukan förlag.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.8 av 5.6 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1481 KJ / 354 kCal
Fett25.4 g
Kolhydrater2.4 g
Protein29.6 g

Testa liknande recept

Jalapeñoröra
Betyg 4 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 15 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Krabba med tabascomajonnäs
Betyg 3 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Enrisrökta lammkotletter
Betyg 4 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Rökt vitlök
Betyg 3.7 av 5.3 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Sallad på rökt kalvlägg
0 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Rökt fänkål och spenat
Betyg 3 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad