Spjäll med aprikos och chili

Betyg 2.8 av 5.
6 personer har röstat
0
Spjäll med aprikos och chili

Revbensspjäll marinerade i en sötstark marinad av aprikos och chili som gör sig urgott på grillen. Grillade revbensspjäll kan ge väldigt olika smakupplevelser beroende på marinad eller glaze. Ha gärna ner lite björkved i grillen och locket på, så får spjällen en rökt smak.

Spjäll med aprikos och chili

Ingredienser

6 portioner
2 msk hackad inlagd jalapeño (finns på burk)
2 dl aprikospuré (barnmatsvarianten i burk är bra, den mixad med päron funkar också)
1 msk vinäger
1 msk olja
salt
1 kg tjocka revbensspjäll

Gör så här

Recept och bild från boken Grilla med Niklas, Tukan förlag.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.8 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1481 KJ / 354 kCal
Fett25.4 g
Kolhydrater2.4 g
Protein29.6 g

Testa liknande recept

Jalapeñoröra
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Krabba med tabascomajonnäs
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Enrisrökta lammkotletter
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rökt fänkål och spenat
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sallad på rökt kalvlägg
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rökt vitlök
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga